SİYAHKUŞAK

6. Para Taekwondo Dünya Şampiyonası Başarılı Geçti

6. Para Taekwondo Dünya Şampiyonası Başarılı Geçti
Milli tekvandocular, 6. Dünya Para-Taekwondo Şampiyonası’da 9 madalya kazandı. Milli sporcu Büşra Gör, Dünya Şampiyonu oldu.

Dünya Taekwondo Federasyonu’nun düzenlediği ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından organize edilen 6. Para Taekwondo Dünya Şampiyonası 37 ülkeden 127 sporcunun katılımıyla Samsun’daki Yaşar Doğu Spor Salonu’nda yapıldı. Türkiye Şampiyonayı 1 altın, 3 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 9 madalya ile tamamlayarak bayanlarda dünya ikincisi, erkeklerde ise dünya dördüncüsü oldu.

Şampiyonada  bayanlar 49 Kg’da K44 kategorisinde Büşra Gör Dünya Şampiyonu olurken, erkekler 75 Kg’da K42 kategorisinde Fatih Çelik, bayanlar 49 Kg’da K42 kategorisinde Nurgül Bilek ve +58 Kg’da K42 kategorisinde Ayşe Dudu Karatay  gümüş madalyanın sahibi oldu.  Erkekler 61 Kg’da K42 kategorisinde Mehmet Sami Saraç, +75 Kg’da K42 kategorisinde Uğur Yıldız ve bayanlar 58 Kg’da K44 kategorisinde Gülsüm Çelik Demiral ise Dünya üçüncüsü oldu.

Bu şampiyonada ayrıca ilk kez Poomse dalında da müsabakalar düzenlendi. P20 kategorisinde yarışan milli sporcular Gamze Kuş ve Yavuz Beyazıt bronz madalyanın sahibi oldu.

Uluslararası Paralimpik Komitesi’nin kararıyla taekwondonun 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’na dahil edilmesine karar verilmişti. Samsun’daki Dünya Şampiyonası bu kararın ardından düzenlenen ilk Dünya Şampiyonası olma özelliği taşıyordu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.