SİYAHKUŞAK

Berlin Avrupa Judo Kupası’nda 3 Madalya

Berlin Avrupa Judo Kupası’nda 3 Madalya
Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Berlin Avrupa Kupası’nda ilk günde gençler kategorisinde üç madalya ile başladık. 48 kiloda bu sezonun başarılı isimlerinden Gül Kader Şentürk gümüş madalya kazanırken, 52 kiloda ise Damla Çalışkan ve Merve Taş da bronz madalya elde etti.

Judoda Gençler yaş kategorisi için sezonun en önemli organizasyonlarından birisi olan Berlin Avrupa Kupası bugün başladı ve açılış gününde milli sporcularımız üç madalya kazandı. 37 ülkeden 470 sporcunun yarıştığı kupanın ilk gününde sekiz sıklette madalyalar sahibini buldu.

48 kiloda mindere çıkan Gül Kader Şentürk, Alman, Hollandalı ve Rus rakiplerini devirdikten sonra finalde Fransız Sephora Corcher’e kaybetti ve gümüş madalya aldı. Gül Kader, geçen yıl Berlin’deki aynı turnuvada beşinci olmuştu. 52 kiloda Damla Çalışkan ise üçüncülük maçında Fransız Marie Orsini’yi, Merve Taş ise Brezilyalı Jessica Lima’yı eleyip, kürsüye çıkmayı başardı.

Berlin’de ayrıca 44 kiloda Melisa Çakmaklı bronz madalya maçında Rus Sitora Boymatova’ya kaybederek beşinci oldu. 73 kiloda yarışan Murat Bektaş ise kazandığı çeyrek final maçına sakatlığı üzerine, gelecek ayki Avrupa Şampiyonası düşünülerek riske edilmedi ve önce yarı final maçına, ardından üçüncülük maçına çıkmadı ve beşinci sırayı aldı. İlk günü üç madalya ile kapatan milliler, madalya sıralamasında yedinci sıraya yerleşti. Müsabakalar yarın(2 Ağustos) da devam edecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.