SİYAHKUŞAK

Dr. Alev Oral Kimdir?

Dr. Alev Oral Kimdir?

 

Ankara’da doğan Dr. Alev Oral, karateye 1970 yılında başladı. İktisat doktoru olan milli karateci Oral, “kata” dalında İstanbul ve Türkiye şampiyonlukları elde etti. Milli takım antrenörlüğü ve federasyon yönetim kurulunda görev yaptı.

Türk karatesinin duayen isimlerden Alev Oral, 1950 yılında Ankara’da doğdu. Karateye 1970 yılında başlayan Oral, Uzun yıllar İngiltere’de yaşadı. Shotokan karatenin ustalarından olan Japon Keinosuke Enoeda’nın yanında eğitim aldı. Türkiye’ye döndükten sonra eğitim hayatına devam eden Alev Oral, İktisat Doktoru unvanını aldı.

Ay-yıldızlı formayı giyen Alev Oral, özellikle kata dalında İstanbul ve Türkiye şampiyonlukları elde etti. İngilizce ve Almanca bilen Oral, Esat Delihasan başkanlığında TKF Dan Kurulu başkanlığı da yaptı.

69 yaşında hayatını kaybeden Dr. Alev Oral hocamızın cenazesi, 19 Mayıs Pazar günü, ikindi namazını müteakip Ataköy 5. Kısım Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı’na defnedilecektir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Fatih İnce dedi ki:

    “Allah’dan geldik ve yine O’na döneceğiz.(Kur’an,2/156)
    Alev hocama Rabbim merhametiyle muamele etsin. Güzel bir insan ve Tr’nin yetiştirdiği kaliteli bir ‘Karate-ka’ idi. 2016’da feto’cu hainlerin o kanlı ayaklanması olmasaydı, Alev hocam ile Agustos 2016’da Goju-Ryu semineri düzenleyecektik izmir’de. Çok müteessir oldum şu mubarek ay’da. Alev hocaya Allah’Dan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Karate camiamıza başsağlığı diliyorum.

    Fatih İnce

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.