SİYAHKUŞAK

Esat Delihasan: “Olimpiyatlarda Yer Alacağımıza İnanıyorum”

Esat Delihasan: “Olimpiyatlarda Yer Alacağımıza İnanıyorum”
Karatenin bir kez daha aday listede yer alması, Türk karatesinde büyük heyecan yarattı. Karate Federasyonu Başkanı; “Daha önce 2013’te kıl payı kaçırmıştık ancak bu kez Olimpiyatlarda yer alacağımıza inanıyorum” diyerek, karatenin Olimpiyat Oyunları programına girmesiyle Türkiye’nin madalya sayısını artırabileceğine vurgu yaptı.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, kararın açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, Olimpiyatlarda yer alma umutlarını hiç kaybetmediklerini belirterek, “Karatenin Olimpiyat Oyunları programına alınmasının Tük sporu açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Orada da Dünya Şampiyonası’ndaki rakiplerimizle mücadele edeceğiz. Performansımız göz önüne alındığında, karatenin Olimpiyat Oyunları programına girmesiyle Türkiye’nin madalya sayısını artırabileceğimize inanıyoruz” dedi.
Karatenin Japonya kökenli bir spor olduğunu vurgulayan Başkan Esat Delihasan, “Komite tarafından IOC’ye sunulan son listede yer almamız, Olimpiyatlarda yer alma ihtimalimizi güçlendirdi. Çünkü bu spor, Japonya’nın Okinawa adasında başlayarak dünyaya yayıldı ve dünya genelinde çok seviliyor. Daha önce 2013’te kıl payı kaçırmıştık ancak bu kez Olimpiyatlarda yer alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Olimpiyatlarda temsil edilecek spor branşlarının sayısının 28 ile sınırlandırılması” kuralını kaldırılmasının ardından, Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak şehirler, oyunlar için Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne birkaç spor dalı önerisi getirebiliyor. Bununla birlikte Olimpiyat Oyunları programına dâhil edilecek spor dalları ile ilgili son karar IOC’ye ait oluyor.

2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları programının son hali, gelecek yıl Ağustos ayında Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak 129. IOC Toplantısı’nda belirlenecek.

IOC, beş spor dalını da 2020 Olimpiyat Oyunları programına dâhil etmesi halinde, fazladan 474 sporcu Tokyo’ya mücadele edecek ve 18 dalda yeni madalya dağıtılacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.