SİYAHKUŞAK

Galler’de Zaferin Adı, Anthony Joshua!

Galler’de Zaferin Adı, Anthony Joshua!

Galler’in başkenti Cardiff’teki Principality Stadı’nda yaklaşık 78 bin  kişinin izlediği ağır sıklet unvan maçında, WBA ve IBF şampiyonu Anthony Joshua ve  WBO kemerinin sahibi  Joseph Parker karşılaştı. Joshua 12 raunt sonunda Parker’a sayı ile üstünlük kurdu ve hem unvan korudu hemde WBO kemerinin sahibi oldu.

Galler’in başkenti Cardiff’teki Principality Stadı’ni dolduran yaklaşık 78 bin kişi dev mücadeleyi izleme imkanı buldu. Ağır sıklet unvan maçında, kariyerinde tamamı nakavtla olmak  üzere 20 galibiyet elde eden 28 yaşındaki İngiliz Anthony Joshua ile 24 galibiyetinin 18’ini  nakavtla kazanan 26 yaşındaki Yeni Zellandalı Joseph Parker karşılaştı.

WBA ve IBF ağır sıklet şampiyonu Joshua, 12 raunt sonunda karşılaşmayı  118-110, 118-110 ve 119-109’luk puanlarla kazanarak Parker’i eli boş gönderdi ve WBO kemerinin de sahibi oldu.

Kariyerinde çıktığı 21. maçı da kazanan Joshua, ilk kez bir rakibini  puanla yenmiş oldu. Parker ise kariyerinin 25. maçında ilk yenilgisini tatmış oldu.

Kolleksiyonu zenginleşen Joshua,  bu sonuçla boksta dört büyük organizasyonun üçünün ağır sıklet  kemerinin sahibi oldu.

Ağır sıklette Dünya Boks Konseyi (WBC) kemeri ise  ABD’li Deontay Wilder’da bulunuyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.