SİYAHKUŞAK

“Güreşin Türkiye Açısından Farklı Bir Anlam Taşıyor.”

“Güreşin Türkiye Açısından Farklı Bir Anlam Taşıyor.”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geçtiğimiz günlerde ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Güreş Takımlarını kabul etti. Bakan Çağatay Kılıç, ata sporumuz güreşin Türkiye açısından farklı bir anlam taşıdığına işaret etti.

Bakan Çağatay Kılıç, bakanlık merkez binada gerçekleşen kabulde, şampiyonada mindere çıkan bütün sporcuları tek tek tebrik etti.
Müsabakalarda madalya kazanan ve olimpiyat kotası alan sporculara ayrıca teşekkür eden Bakan Çağatay Kılıç, “Şampiyona boyunca bir çoğunuzla konuşma imkanımız oldu. Takım olarak orada ülkemizi temsilen bulunduğunuz dönem içerisinde bizi hepiniz ayrı ayrı gururlandırdınız. O anlamda hepinize teşekkür ediyorum. Çünkü sizin ABD’de Las Vegas’ta olduğunuz sürede biz de zor bir dönemden geçtik, hala da geçmeye devam ediyoruz” dedi.

Şehitlerimizi unutmadı

Milli sporcuların şampiyonada yaşattığı gururun Türk Milleti’ni sevindirdiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Bu arada özellikle tekrar vatan, millet için, bayrak için şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sizin oradaki duruşunuzla ve bayrağımızı göndere çekmenizle inanıyorum ki onlara da büyük bir huzur verdiniz, ailelerine gurur yaşattınız. Tabii bu anlamda Rıza’nın, Taha’nın ve Elif’in Rio 2016 kotası almış olmasından dolayı kendilerine ayrıca teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Tabii Selçuk ve Yakup’un kiloları olimpiyatta olmadığı için kota almadılar ama onların madalyaları bizler için çok önemli” diye konuştu.

“Güreş ülke sporu açısında farklı bir anlam taşıyor”

Güreşin ülke sporu açısından farklı bir anlam taşıdığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
“Güreşin bizim için ne kadar farklı bir anlam taşıdığını hepiniz biliyorsunuz. Türkiye için güreş farklı bir özelliğe sahip. Bu anlamda sizlere vereceğimiz ve bugüne kadar verdiğimiz destek artarak devam edecek. Tabii sizlerden beklentimiz büyük.”

“Sadece rakamlar üzerinden belli şeylerin başarısı ölçülmeye çalışılıyor”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’de sporun gelişmesi adına yapılması gereken daha çok şey olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu anlamda yapısal bazı reformlar ve değişiklikler de yapmamız gerekiyor. Şu anda bunların üzerinde çalışıyoruz. Şimdi tabii herkes belli şeylere bakıyor. Sadece rakamlar üzerinden belli şeylerin başarısını ölçmeye çalışıyor ama şu bir gerçek ki biz sistemimizi ve çalışma tarzımızı doğru noktaya çektiğimiz zaman rakamlar zaten kendiliğinden gelecek. Bunun için benim her zaman söylediğim bir şey var. Biz burada rakamlar üzerinde tabii ki duracağız ama o rakamları elde etmek için bir sistemin olması gerekiyor.“

“Sistematik bir çalışma için çocukların erken yaşta spora kazandırılması gerekiyor”

Sistematik bir çalışma için çocukların çok erken yaşta spora kazandırılması gerektiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “ Bunu da ailelerle beraber yapmamız gerekiyor. Bu sadece sporcuyla, antrenörle olacak bir şey değil. Ailelerin de bu işin içerisine girmesi gerekiyor ve bu ruhun aşılanması gerekiyor. Tabii bir takım çalışmalarımız var. Şu anda yapmak istediğimiz her şeyi yapamıyoruz. Bunun siyasi anlamda zorlukları var. Şu anda yani kanun ve yapı değişikleriyle alakalı yapmak istediğimiz çalışmalar var. Bazıları hazır. Bunları gelecekte yapacağız” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.