Ren DegistirGriMavi

e-Posta
Pazar, 25 Aralık 2011 23:40
DÜNYA FESTİVALİNDE BİR TÜRK

H a b e r : F. Vural YILMAZ
Cuma, 29 Aralık 2011 22:36

...
Aziz Cem 21-04-1989 İstanbul doğumlu. Polonya'da Kazimierz Wielko Üniversitesi'nde okuyor. Okulu nedeniyle yılın 8 ayını Polonya'da yaz aylarını da Amerika'da geçiriyor. Çünkü idolü olan Bruce Lee gibi eğitimine ve mücadele sanatlarındaki gelişimine büyük önem veriyor. Dahası sinema onun büyük tutkusu. Bugün Karate ve Wing Chun aktif olarak çalıştığı sistemler arasında. Küçük yaşta başladığı serüveninde basamakları birer birer çıkarak devam ediyor. SİYAHKUŞAK Dergi okuyarak büyüyen Aziz Cem, SİYAHKUŞAK Web.'den F. Vural YILMAZ'ın sorularını yanıtladı.

 

...Merhaba Aziz Cem, İlk spora nerede ve ne zaman başladınız, bugün hangi sistemi çalışıyorsunuz,  ayrıca diğer başka stiller çalıştınız mı?

 

"Bugün arkama baktığımda çok radikal olduğunu gördüğüm bir karar aldım. Kung-Fu öğrenmeye başladım."

 

...Dövüş sanatları eğitimine 6 yaşında Karate ile basladim. Bu tarz sporlar için geç kalınmış bir yaş olsa da hocam Ali Demirbaş'tan öğrendiklerimle bu farki kapatmaya çalıştım. Karate'nin bana katkisi çok büyük. 12 yaşıma geldiğimde, bugün arkama baktığımda çok radikal olduğunu gördüğüm bir karar aldım. Kung-Fu öğrenmeye başladım. Daha sonra çalıştığım salon kapanınca Karate çalısmalarıma devam ettim.


...Bugün hangi sistemi çalışıyorsunuz, ayrıca başka stiller çalıştınız mı?


...Aktif olarak Karate ve Wing Chun çalışıyorum. Daha önce Muay Thai dersleri aldım. Bunun dışında da Capoeira, Judo ve Taekwondo çaliştım.


...Hayranı olduğunuz dövüş ustaları ve aktör vs. var mı?

 

"Bunu, Bruce Lee'nin felsefi yönü, Stallone'un oyunculuğu, Van Damme'in estetigi, Jackie Chan'in yaratıcılığını örnek alıyorum."


...Hayranı olduğum birçok aktör var, hepsinin farkli özelliklerini örnek alıyorum. Bunu, Bruce Lee'nin felsefi yönü, Stallone'un oyunculuğu, Van Damme'in estetigi, Jackie Chan'in yaratıcılığı olarak özetleyebilirim. Ancak bahsettigim her bir aktörün sinemada olsun, özel hayatında olsun örnek aldığım başka birçok yönleri var.


...16 yaşına gelince dublör olarak sinema sektöründe çalişmaya başladım. Bu sırada kendi çektiğim bir kısa filmdeki sahne geregi hiçbir güvenlik önlemi olmadan Galata Köprüsü'nden atladım.


...Yılın kaç ayı Türkiye'de ve kaç ayı Polonya'da geçiyor?

 

"Bruce Lee'den örnek aldığım bir başka özellik, eğitime verdiği önem."

 

...Dövüş sanatları hayatımın önemli bir bölümünü oluşturuyor. Ancak bunun dışında eğitimime de devam etmem gerek. Bruce Lee'den örnek aldığım bir başka özellik, eğitime verdiği onem. Bu yüzden tıpkı onun gibi üniversiteyi Amerika'da okumak için, Florida Eyalet Üniversitesi'yle birlikte bir kaç üniversiteye başvurdum, ancak oldukca pahalıydılar. Bu yüzden Polonya'yi tercih ettim. Önceleri Türkiye'de ikamet etsem de okulumdan dolayı yılın 8 ayı Polonya'da geçiyor. Yaz aylarında da Amerika'da oluyorum. O yüzden uzun süredir Türkiye'den ve ailemden ayrı yaşıyorum.


...Polonya'da mücadele sporlarına karşı bir ilgi var mı?

 

"Cimnastik, dövüş sanatlarını esneklik ve koordinasyon açısından çok iyi desteklediği için burada uzun süredir çalıştığım bir spor."


...Polonya, birçok spor branşında olimpik sporculara sahip. Polonya'da sporcuya verilen değer ve spora yapılan yatırım oldukca motive edici. Şehir merkezlerinde gezerken, o sehirden çıkmış büyük sporcuların heykel veya anıtlarına rastlamak mümkün. Dövüş sporları konusunda da oldukca iyiler, ama Türkiye kadar değil. Polonya daha çok olimpik sporlar üzerinde yoğunlaşmış durumda. Bunlardan birisi de cimnastik. Dövüş sanatlarını esneklik ve koordinasyon açısından çok iyi desteklediği için burada uzun süredir çalıştığım bir spor. Burada 1976 Montreal olimpiyatlarında yarışmiş olan Andrzej Szajna ve Mariusz Zasada gibi efsane cimnastikcilerden ders alma firsatı yakaladım. Bana başka yerde bulamadığım imkanları sundular. Spor hayatımın önemli virajlarından birisini burada aldim.


...Oyunculukta kendinizi nerede görüyorsunuz?


"Öğrenmek akıntıya karşı kürek çekmek gibidir, İlerleyemediğiniz takdirde gerilersiniz."

 

...Dövüş sporlarını harmanlayarak sinemada sergilemek benim için bir tutku. Bu yola girme kararı, cesaret isteyen birşeydi. Ögrenmeye sürekli devam etmek gerekiyor. Çinlilerin çok beğendigim bir atasozleri var: Öğrenmek akıntıya karşı kürek çekmek gibidir, İlerleyemediğiniz takdirde gerilersiniz.


...En son Camerimage Film Festivaline bulundunuz. Daha önce Türkiye'de başlayan sinema çalışmalarınızı yurt dışına taşımak istiyorsunuz. Yanılmıyorsam bazı oyuncu ve yönetmenler ile tanıştınız!


"Polonya'da bu sene yapılan Camerimage Film Festivalinde "Batman Forever" ve "Batman ve Robin" filmlerinin yönetmeni Joel Schumacher ile tanişma fırsatım oldu."


...
Daha önce yaptığım birçok çalışma, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyordu. Bundan sonra da bu tarz projeler üretmeyi düşünüyorum. Kesin olarak Türk sinemasında olmak gibi bir düşüncem yok. Polonya sineması dünyada söz sahibi olan bir sektor. Dünya çapında yönetmen ve sinematografları olan bir ülke. Hollywood birçok projede Polonyalı ekiplerle ortak çalışıyor. 2012 filmi buna örnek. Polonya'da bu sene yapılan Camerimage Film Festivalinde "Batman Forever" ve "Batman ve Robin" filmlerinin yönetmeni Joel Schumacher ile tanişma fırsatım oldu. Ayrica dünyanın her yerinden gelen sinemacılarla sohbet etme firsatı buldum. "Tinker Tailor Soldier Spy" filminin görüntü yönetmeni Hoyte von Hoytemu ile filmin Istanbul'da geçen sahneleri üzerinde konuştuk.


...İleriye dönük planlarınız nedir?


"Derslerimin yoğunluk durumuna bağli olarak yeni projeler yapabilirim."


...İlerisi için planım üniversiteyi bitirmek, burada kaldığım süre içinde konuşmaya başladığım Lehce dilini geliştirmek. Derslerimin yoğunluk durumuna bağli olarak yeni projeler yapabilirim. Polonya'nin mimari yapısı bu iş için doğal bir stüdyo. Hava sıcaklığı bazen eksi 25 dereceye kadar inse de sinema için uygun bir ulke.

...SİYAHKUŞAK okurlarına bir mesajın var mı?


...Özellikle tüm SİYAHKUŞAK çalışanlarına ve değerli okurlarına Polonya'dan selamlar sunuyor, başarılar diliyorum.

KISISEL BILGILER

Dogum Yeri : İstanbul

EGITIM

09/2011 – 06/2013 Kazimierz Wielko University / Polonya

Physical Education

DENEYIM

2010 GESI BAGLARI

Yardimci Yonetmen

2010 VISUS(Alman-Hollywood yapimi)

Dublor, Dublor Koordinatoru, Cevirmen (Yonetmen: Marc Sieger)

2009 Daglarin Yargici

Aktor, Senaryo, Montaj, Ozel Efektler.

2009 KONAK

Aksiyon Yonetmeni, Dovus Koreografi (Yonetmen: Cem Akyoldaş)

2008 Siyah Isik(Kisa)

Teknik Danisman Adviser

2008 Son Dusus(Kisa)

Aktor, Yonetmen, Senaryo, Montaj

2007 Deprem(Kisa)

Aktor, Yonetmen, Senaryo, Montaj

KURSLAR

*Tiyatro Baska Bir Yer/Tarkan Çuhacı 2007-2008)

*15 yil dovus sanatlari egitimi ve tecrubesi

*1 yil yuzme egitimi

DILLER

INGILIZCE: Okuma: Cok iyi, Yazma: Cok iyi, Konusma: Cok iyi

LEHCE: Okuma: Orta, Yazma: Orta, Konusma: iyi

ISPANYOLCA: Okuma: Orta, Yazma: Az, Konusma: Az

HOBILER

Hobiler : Yuzme, hayvanlar, yabanci diller, salsa

 

Add comment


WUSHU FEDERASYONU AKLANDI!
Devamı...
Flaş! Kadın Sporcuların 5’te Biri Dövüş Sporlarını Tercih Ediyor!
Devamı...
1 Soru / 1 Cevap
- Avcı Wing Tsun ile Avcı Sistem arasındaki fark nedir?
Devamı...


HAYRETTİN HAMURCU;

"TÜRKİYE’DE ÖNÜNE GELEN, BEN KANCHO’YUM, SOKE’YİM DİYOR!"
Devamı...