SİYAHKUŞAK

İşte, Nur Tatar’ın Ülkeyi Sevince Boğan Altın Madalyası!

Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından Güney Kore’nin Muju kentinde düzenlenen dünya şampiyonası ve tarihler 24-30 Haziran 2017 arasını gösteriyor. Finalde ABD’li Paige McPherson ile karşılaşan milli taekwondocu rakibini 6-4 yenerek ülkeyi sevince boğan altın madalyanın sahibi oluyor. Milli taekwondocu müsabakanın ardından Türk bayrağıyla salonda tur atıyor ve sevincini Teknik Direktör Ali Şahin ile paylaşıyor .

İşte, Nur Tatar’ın Ülkeyi Sevince Boğan Altın Madalyası!

Milli taekwondocu Nur Tatar Askari, Taekwondonun vatanı Güney Kore’nin Muju kentinde 24-30 Haziran 2017 tarihleri arasında düzenlenen 23. Büyükler Dünya Taekwondo Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak ülkemize büyük gurur yaşattı. 

Nur Tatar Askari Dunya Sampiyonu

Finali kazanan Tatar, salonda bayrağımız ile tur attı.

Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından Güney Kore’nin Muju kentinde düzenlenen dünya şampiyonası ve tarihler 24-30 Haziran 2017 arasını gösteriyor.  Şampiyonaya 183 ülkeden 971 sporcu katılıyor ve Türkiye’yi 16 sporcu temsil ediyor. Teknik Direktör Ali Şahin yönetiminde, milli sporcularımız madalya mücadelesi veriyor. Şampiyonada 67 kiloda Nur Tatar Askari dünya şampiyonu olmak için mücadele ediyor.

Finalde ABD’li Paige McPherson ile karşılaşan milli taekwondocu rakibini 6-4 yenerek ülkeyi sevince boğan altın madalyanın sahibi oldu.

Yapılan müsabakalarda rakiplerini mağlup ederek yarı finale yükselen Nur Tatar Askari, ev sahibi Güney Kore’den Kim Dan-Ji ile karşılaştı. Müthiş bir çekişmeye sahne olan normal süresi 9-9 biten karşılaşmayı  altın vuruşla 11-9 kazanan Nur Tatar Askari, adını finale yazdırdı. Finalde ABD’li Paige McPherson ile karşılaşan milli taekwondocu rakibini 6-4 yenerek ülkeyi sevince boğan altın madalyanın sahibi oldu. Milli taekwondocu müsabakanın ardından Türk bayrağıyla salonda tur attı.

Nur Tatar ilk Dünya şampiyonluğunu elde etmiş oldu

Nur Tatar Ali Sahin

Nur Tatar Asgari, Ali Şahin

2015 yılında düzenlenen dünya şampiyonasında gümüş madalya kazanan Nur Tatar Askari, böylelikle ilk Dünya şampiyonluğunu elde etmiş oldu. Kariyerinde olimpiyat 2’nciliği ve 3’ncülüğü, Avrupa şampiyonluğu, Akdeniz Oyunları şampiyonluğu ve İslami Dayanışma Oyunları şampiyonluğu gibi başarlar bulunan Nur Tatar Askari, önemli bir başarının daha sahibi oldu. Nur Tatar, bu şampiyonluğuyla 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları yolunda hanesine 120 puan yazdırarak önemli bir avantaj da elde etti.

Türkiye, ev sahibi Güney Kore’de bir çok ülkeyi geride bıraktı

Bu şampiyonada Türkiye, elde ettiği 2 altın ve 1 gümüş madalya ile genel sıralamada 183 ülke arasında 2. sırayı almayı başardı. Ev sahibi Güney Kore, 5 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya ile takım halinde zirvede yer alırkan, Türkiye’nin ardından Sırbistan 2 altın madalya ile takım halinde dünya 3’ncüsü oldu. Ülkeler sıralamasında Rusya 4., İngiltere ise 5. sırayı aldı. 2015 yılında Rusya’da yapılan son dünya şampiyonasında takım halinde 3’ncü olan Türkiye, 2017’de bu başarısını bir basamak yukarıya taşımış oldu.

Nur Tatar Uluslararası Başarıları:

2017 Dünya Şampiyonası (Muju): Altın
2016 Rio Olimpiyatı: Bronz
2016 Avrupa Şampiyonası (Montrö): Gümüş
2015 Dünya Şampiyonası (Çelyabinsk): Gümüş
2015 Avrupa Oyunları (Bakü): Bronz
2014 Avrupa Şampiyonası (Bakü): Bronz
2013 Akdeniz Oyunları (Mersin): Altın
2012 Avrupa Şampiyonası (Manchester): Altın
2012 Londra Olimpiyatı: Gümüş
2010 Avrupa Şampiyonası (Petersburg): Gümüş
2015 Avrupa Oyunları (Bakü): Bronz

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.