SİYAHKUŞAK

“Japonya’nın Olimpiyat Oyunlarına Ev Sahipliği Yapması da Ayrı Bir Avantaj”

“Japonya’nın Olimpiyat Oyunlarına Ev Sahipliği Yapması da Ayrı Bir Avantaj”
Siyahkuşak yazarı Fatih İnce, 2016’nın ilk “Karate Nedir?” başlıklı köşe  yazısında Japonya’nın olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmasının ayrı bir avantaj’ olduğuna dikkat çekerek, en son gerçekleştirilen Dünya Karate Şampiyonası’na yüze yakın ülkenin katılımının Kareteyi daha da popular-meşhur hale getirdiğini ifade etti.

Spor olarak Karatenin 2020 Olympic oyunlarında kabul edilmesi konusunda 5 yeni ihtimalli-olanaklı sporların birisi olarak seçildiğine değinen Türk Karatesinin Kanada’daki elçisi; “Yani 2020 yılında Japonya’da gerçekleşecek olan yaz Olimpiyatlarında Uluslararası Olimpiyat komitesi, Masaya 5 yeni spor branşını koyacak ve bunlardan uygun gördüklerini Olimpik oyun olarak oylayacaklar. Bu Karate için mükemmel bir gelişme, Japonya’nın olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapması da ayrı bir avantaj.” dedi.

Son Dünya Karate Şampiyonası’ndaki katılıma da değinen İnce;  “En son gerçekleştirilen Dünya Karate Şampiyonasına yüze yakın ülkenin katılımı Kareteyi daha da popular-meşhur hale getirmiştir. Görebildiğiniz gibi, Karate bir spor olarak çok iyi bir gelişme gösteriyor ve sürekli de yükseliyor.” diye açıklık getirdi.

Yıllardır olimpik özlemi çekilen karatenin 2020’de oyunlara girmesi kuvvetli bir ihtimal olmasına rağmen 5 yeni branştan biri olması nedeniyle uluslararası karate çamiasınada büyük işler düşüyor. Japonya’nın olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmasını bir avantaj olarak gözükürken branşların etkinliği ve popülariteside dikkate alınan konuların başında geliyor.

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.