SİYAHKUŞAK

Karate 1 Premier Lig, Paris Etabı İle Start Aldı

Karate 1 Premier Lig, Paris Etabı İle Start Aldı

 

Karate 1 Premier Lig’de sezonun ilk etabı 25-27 Ocak tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşti. Serap Özçelik Arapoğlu şampiyon olurken Merve Çoban ve Erkek Kata Milli Takımımız da üçüncü oldu.

Dünya Karate Federasyonu’nun (WKF) her yıl düzenlediği ve 2019’da yedi etap üzerinden organize edilecek Karate 1 Premier Lig’de sezonun ilk etabı Fransa’da yapıldı. Büyükler Karate Milli Takımımız, bir altın, iki bronz madalya kazandı.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na puan veren müsabakalar arasında yer alan Karate 1 Premier Lig’in Paris etabında 82 ülkeden 776 karateci mücadele etti.

2018’i Avrupa Şampiyonu ve Dünya ikincisi olarak kapatan Serap Özçelik Arapoğlu, sezona altın madalyalı bir başlangıç yaptı. Kumite 50 kiloda 2018 Dünya Şampiyonası finalinde kaybettiği Japon Miho Miyahara’yı 6-0 yenen Serap, rakibinden hem rövanşı aldı hem de 2019’un ilk müsabakasında şampiyonluğa ulaştı.

Kumite 61 kiloda üçüncülük maçına çıkan Merve Çoban ise karşılaştığı İranlı Rozita Alipourkeshka’nın diskalifiye olmasıyla bronz madalya ile organizasyonu noktaladı.

Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş ve Kutluhan Duran’dan oluşan Erkek Kata Milli Takımımız da yenilenen kata sisteminde Fransa’yı (Puan: 24.68 – 23.40) mağlup ederek üçüncülük kupasının sahibi oldu.

Paris’teki organizasyonda, Karate 1 Premier Lig’de 2018’i Grand Winner (sıkletinin en iyisi) olarak noktalayan karateciler de ödüllerine kavuştu.

2017’nin ardından 2018’de de sıkletinin en iyisi olan Serap Özçelik Arapoğlu ile Eray Şamdan, Burak Uygur ve Uğur Aktaş da ödüllerini, Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos’un elinden aldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.