SİYAHKUŞAK

“Karatenin Olimpiyatlara Girmesi Gecikmiş Ve Doğru Bir Karar”

“Karatenin Olimpiyatlara Girmesi Gecikmiş Ve Doğru Bir Karar”
Karatenin Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılacak 5 branş arasında yer almasından sonra Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, karatenin olimpiyat oyunlarına girmesinin gecikmiş ve doğru bir karar olduğunu söyledi. Delihasan, “Bu süreçte Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve IOC üyesi Uğur Erdener’e çabaları için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Uluslar arası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yönetim Kurulu, aralarında karatenin de bulunduğu ve Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi’nin önerdiği 5 yeni spor branşının olimpiyat oyunlarına alınmasını kabul etti. Karar, Ağustos ayında Rio’da yapılacak IOC Genel Kurulu’nda resmiyet kazanacak. Konu hakkında açıklamada bulunan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, karatenin olimpiyat oyunlarına girmesinin gecikmiş ve doğru bir karar olduğunu söyledi.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, karatenin olimpiyat oyunlarına girmesinin gecikmiş ve doğru bir karar olduğunu söyledi. Karatenin beş kıtada yapılan dünyanın en yaygın sporlarından biri olduğunu vurgulayan Delihasan, “Bu süreçte Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve IOC üyesi Uğur Erdener’e çabaları için teşekkür ediyoruz. Sayın Erdener’in alınan bu kararda emeği çok büyüktür.” diye konuştu.

Uluslararası arenada son yıllarda Türkiye’nin en başarılı sporu olma onurunu yaşadıklarını ifade eden Delihasan, “Bu karar Türkiye’de karate ile ilgilenen herkesin motivasyonunu bir kat daha artıracaktır. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında elde ettiğimiz madalyalara olimpiyatlarda da devam etmek istiyoruz. Türk karatesi olarak 2020’ye hazırız.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.