SİYAHKUŞAK

Muhammed Ali 1976 Yılında Ülkemize Ziyarete Geldi

Muhammed Ali 1976 Yılında Ülkemize Ziyarete Geldi
Efsane boksör Muhammed Ali, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Muhammed Ali, 1976 yılında ülkemize ziyarete geldi. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dönemin Milli Selamet Partisi Genel Başkanı merhum Necmettin Erbakan tarafından karşılandı.

erbakan-ali-2Muhammed Ali, Erbakan’ın kendisine sarılması üzerine ise “Hiç bir beyaz lider bana sarılmamıştı” dedi. Ali, burada kendisini bekleyen binlerce kişiyle birlikte Sultanahmet Camisi’ne gidip Cuma namazı kıldı.

Muhammed Ali, 1964 yılında ‘ Malcolm X’ten etkilenerek müslüman oldu ve Cassius Marcellus olan adını da Muhammed Ali olarak değiştirdi. Ali, 1976 yılında ülkemize ziyarete geldiği zaman İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dönemin Milli Selamet Partisi Genel Başkanı büyük devlet adamı merhum Necmettin Erbakan tarafından karşılandı. Ali binlerce kişiyle Sultanahmet Camisi’nde cuma namazı kıldı. Ali, Erbakan’ın kendisine sarılması üzerine ise “Hiç bir beyaz lider bana sarılmamıştı” sözleri hiçbir zaman unutulmadı.

Muhammed Ali’nin ziyareti 24 saat sürdü Bu ziyaretinde Topkapı Sarayı’nı ziyaret etti ve Boğaz’da tekne gezisi yapıp ülkesine döndü. Ali, yaşamı boyunca İslamiyet’in yayılması için büyük çaba gösterdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.