SİYAHKUŞAK

Ranking Sistemi Rio Taekwondo Elemelerine Heyecan Getirdi!

Ranking Sistemi Rio Taekwondo Elemelerine Heyecan Getirdi!
Ranking Sistemi Heyecan Getirdi!

2012 Londra Olimpiyatları sonrası taekwondoda olimpiyatlara katılım için başlatılan Ranking (sıralama) Sistemi, sporculara büyük bir heyecan getirdi! 2016 Rio Olimpiyatları öncesi uygulanan sistem üzerine konuşan Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Rio’da dördün üzerinde sporcuyla katılabilmek için mücadele veriyoruz dedi.

Başkan Şahin, sisteme göre sıkletlerinde ilk 6 içinde yer alan sporcuların olimpiyatlara doğrudan katılma hakkı kazandığını, kıta seçmelerinden de 1. ve 2. olan sporcuların kota aldığını, bu sistem sayesinde sporcuların sürekli yarışma içinde olduğuna dikkat çekti.

Ranking sistemini yorumlayan Şahin, futbolda, basketbolda nasıl bir lig heyecanı varsa, tekvandoda da bir ranking heyecanı yaşandığını vurgularken Milli sporcuların kıta elemelerine kadar hedeflenen noktaya geleceğine inandığını söyledi.

Sporcularımız sıralamalarını yükseltmeye çalışıyor…

Başkan Şahin, sporcularımızın büyük bir gayret içinde olduğunu sisteme göre yapılan turnuvalara katılarak bu organizasyonlarda aldıkları puanlarla sıralamalarını yükseltmeye çalıştıklarını ifade ediyor.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.