SİYAHKUŞAK

Rıza Kayaalp altın, Metehan Başar Bronz Madalya Kazandı…

Rıza Kayaalp altın, Metehan Başar Bronz Madalya Kazandı…
Azerbaycan’da organize edilen 1. Avrupa Oyunları’nda grekoromen stilde milli mayo giyen güreşçilerimizden 130 kiloda Rıza Kayaalp, altın madalya, 85 kiloda Metehan Başar ise bronz madalya kazandı.

Avrupanın zirvesine taht kuran Rıza Kayaalp, Haydar Aliyev İdman Sarayı’nda sabah seansında yapılan maçlarda Macar, Rus ve Estonyalı rakiplerini mağlup ederek finale yükseldi. Final müsabakasında Azerbaycanlı güreşçi Sabahi Shariati’yi 3-1’lik skorla geçen Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp, 1. Avrupa Oyunları’nda altın madalya kazanarak üst üste beşinci kez Avrupa’nın zirvesinde yer aldı.

Metehan Başar, bronz madalya kazandı.

Başarılı maçlar çıkaran 85 kilodaki milli güreşçi Metehan Başar, ilk tur maçında Gürcü sporcu Mate Sopadze’yi 5-2 mağlup etti. Norveçli rakibi Tjoerstad’ı 2-0 yenerek çeyrek finale yükselen Başar, Ukraynalı Beleniuk’a 3-1 mağlup olarak final şansını kaybetti.

Başar, repesaj müsabakasında Roman Attila Tamas’ı 2-1 mağlup etti ve akşam seansında Ermeni sporcu Maksim Manukyan karşısında bronz madalya için mindere çıkmaya hak kazandı. Ermeni güreşçi Manukyan’ı 3-0 ile geçen Başar, 1. Avrupa Oyunları’nda bronz madalya kazandı.

Bu sonuçların ardından A Milli Grekoromen Güreş Takımı, 1. Avrupa Oyunları’nı 1 altın ve 2 bronz madalya ile tamamlamış oldu.

Şampiyonanın üçüncü gününde boy gösterecek kadın güreşçilerimiz ve rakipleri şu şekilde:

48 kilo: Evin Demirhan – Lenka Matejova (Slovakya)

55 kilo: Bediha Gün – Karima Sanchez Ramis (İspanya)

60 kilo: Hafize Şahin – Johanna Mattsson (İsveç)

69 kilo: Burcu Üğdüler – Aline Focken (Almanya)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.