SİYAHKUŞAK

Servet ve Nur’dan Olimpiyat Vizesi

Servet ve Nur’dan Olimpiyat Vizesi

Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na doğrudan katılım için son organizasyon olan Grand Prix Final Müsabakaları Meksika’nın başkenti Mexico City’de yapıldı.

8 olimpik sıklette en iyi 8 sporcunun katıldığı Grand Prix Final Müsabakası’nın ardından oluşan olimpik sıralamada ilk 6 sırada yer alan sporcular doğrudan 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazandı.

28 ülkeden 64 sporcunun mücadele ettiği Grand Prix Final Müsabakası’nın ilk gününde Türkiye’yi Nur Tatar temsil etti.

Bayanlar 67 kiloda mücadele eden ve olimpik sıralamada 7. sırada yer alan Nur Tatar, çeyrek finalde 2. sırada yer alan İsveçli Elin Johannson ile karşılaştı. Rakibini 4-1 mağlup eden milli taekwondocu, yarı finalde 6. sırada bulunan Çinli Hua Zhang ile eşleşti.

Kazanan tarafın olimpiyat vizesi alacağı müsabakada iki taekwondocu da kontrollü oyunu tercih etti. Normal süresi 0-0 biten müsabakada rakibini altın vuruş ile mağlup eden Nur Tatar, adını finale yazdırdı. Milli taekwondocu finalde olimpik sıralamada ilk sırada yer alan Fransız Haby Niare ile karşı karşıya geldi. Güçlü rakibi karşısında son 20 saniyede verdiği sayıyla müsabakayı 1-0 kaybeden Nur Tatar gümüş madalyanın sahibi oldu. Kazandığı gümüş madalya ile hanesine 48 puan yazdıran Nur Tatar, olimpiyat oyunlarına doğrudan katılmaya hak kazandı.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalya kazanan Nur Tatar, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda da ülkemizi temsil edecek.

 

Taekwondoda Nur Tatar’dan sonra ikinci olimpiyat kotası Servet Tazegül ile geldi.

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli taekwondocu Servet Tazegül, Grand Prix Final Müsabakaları’nda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazandı.

Meksika’nın başkenti Mexico City’de düzenlenen ve sadece 8 olimpik sıklette en iyi 8 sporcunun mücadele edebildiği Grand Prix Finalleri’nde ülkemizi temsil eden 2 sporcumuz da olimpiyat kotası almayı başardı. İlk gün bayanlar 67 kiloda Nur Tatar’ın elde ettiği başarıyı ikinci gün erkekler 68 kiloda Servet Tazegül tekrarladı.

Erkekler 68 kiloda mücadele eden Servet Tazegül, çeyrek finalde ev sahibi ülkeden Saul Gutierrez’e mağlup oldu. Milli taekwondocumuz, olimpik sıralamada arkasında yer alan İspanyol ve İranlı rakiplerinin de çeyrek finalde elenmesinin ardından matematiksel olarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılmayı garantiledi.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda bronz, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda ise altın madalya kazanan Servet Tazegül, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda da ülkemizi temsil edecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.