SİYAHKUŞAK

Sinan Şamil Sam’ın İsmi Ailesinin Oturduğu Evin Sokağına Verildi

Sinan Şamil Sam’ın İsmi Ailesinin Oturduğu Evin Sokağına Verildi
Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli boksörlerden biri olan ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Dünya Şampiyonu Boksör Sinan Şamil Sam’ın ismi ailesinin oturduğu evin sokağına verildi. Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Sinan Şamil Sam isminin yaşatılması için federasyon olarak ellerinden gelen her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

‘Boğazın Boğası’ lakaplı Sinan Şamil Sam’ın hayatının büyük kısmını geçirdiği sokağa kendi isminin verilmesine ilişkin düzenlenen etkinliğe Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Sinan Şamil Sam’ın annesi Sevim Sam ve boks camiasından isimler katıldı.

Talimat Başbakan Davutoğlu’ndan!

Törende açıklama yapan Başkan Gözgeç, Sam’ın hem amatör hem de profesyonel spor yaşamında dünya şampiyonlukları bulunan bir isim olduğunu hatırlatarak, sokağın isminin değişmesinin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı olduğunu söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in taziye evini ziyaret ettiğini hatırlatan Gözgeç, şöyle devam etti:

“Taziye sırasında Sayın Başbakanımız, Sinan’ın annesi Sevim Hanım’a herhangi bir isteği olup olmadığını sordu. Sevim Hanım da Sinan’ın büyüdüğü sokağa isminin verilmesini rica etmişti. Sayın Başbakanımız konuyla ilgili talimat verdi. Federasyon Başkanı olmamın yanı sıra aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesiyim. Sokağın isminin değişmesi için önerge verdim ve karar meclisten geçti. Daha sonra Valilik tarafından da onaylandı ve bizler de bugün sokağın isminin değişmesi için bir araya geldik. Böylece hem efsane boksörümüzün isminin büyüdüğü sokakta yaşamaya devam etmesini sağladık, hem de Sayın Başbakanımızın ve Sayın Büyükşehir Belediyesi Başkanımızın sözünü yerine getirmiş olduk. Hayırlı, uğurlu olsun.”

Milli Boksör Sinan Şamil Sam’ın annesi Sevim Sam da Başbakan Davutoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gökçek’e teşekkür ederek oğlunun isminin bu sokağa verilmesinin kendisi açısından büyük mutluluk olduğunu söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.