SİYAHKUŞAK

Soçi Start Aldı, Madalyalar Geliyor!

Soçi Start Aldı, Madalyalar Geliyor!
 Rusya’nın Soçi kentinde başlayan 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nın ilk gününde Milli karateciler iki altın, bir gümüş ve beş bronz madalya kazandı.

Karatede uluslararası takvimin ilk büyük organizasyonu olan 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, Rusya’nın Soçi kentinde başladı. 44 ülkeden 956 karatecinin mücadele ettiği şampiyonanın ilk gününde Türk karateciler, iki altın, bir gümüş ve beş bronz madalya kazandı.

Iceberg Palace Salonu’nda düzenlenen şampiyonanın ilk gününde ümitler kata ve kumite, gençler ve 21 yaş altı kata olmak üzere toplam 14 dalda madalya dağıtıldı.

Hasan ve Keyda Nur Avrupa Şampiyonu
Genç bayanlar ferdi kata dalında Keyda Nur Çolak, ilk kez mücadele verdiği Avrupa Şampiyonası’nı zirvede noktaladı. Finalde İspanyol Silvana B. Celma ile karşılaşan Milli katacı, tatamiden 3-2 galip ayrılarak altın madalyaya uzandı.

Ümitler kumite 70 kiloda dünya beşinciliği bulunan Hasan Arslan, Fransız Ugo Heim karşısında 0-0 biten müsabakayı hakem kararıyla 5-0 kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.

Enes Özdemir gümüş madalya kazandı
Ümitler ferdi katada son Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan Enes Özdemir, Rusya’da unvanını koruyamadı. Dört tur yaptıktan sonra finalde İspanyol Oscar Garcia ile karşılaşan Milli katacı, tatamiden 3-2 yenilgiyle ayrılarak gümüş madalya ile şampiyonayı noktaladı.

Beş karateci bronz kazandı
İlk gün yapılan kata elemelerinin tatamında kürsüde yer almayı başaran Milli karateciler, beş de bronz madalya elde etti.

Ümit bayanlar katada Ayşe Yılmaz, genç erkekler katada Selahattin Güngel, 21 yaş altı bayanlar katada Dilara Eltemur ile erkekler katada Emre Vefa Göktaş, Avrupa üçüncüsü olmayı başardı. Ümitler kumite 57 kiloda ise Mümincan Baylan bronz madalya kazanmayı başardı.

Gençler tatamiye çıkacak
Soçi kentinde devam eden şampiyonada 3 Şubat Cumartesi günü, dokuz ferdi, iki takım dalında madalya dağıtılacak.

Ümit-Genç Takım Kata elemeleriyle başlayacak ikinci günün akşam seansında gençler kumite elemeleri yapılacak.

Kaynak: TKF

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.