SİYAHKUŞAK

Çizgi Film ‘Olimpiyat Okulu’ 5 Milyon Çocuğa Ulaşılacak

Çizgi Film ‘Olimpiyat Okulu’ 5 Milyon Çocuğa Ulaşılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü, çizgi film ekranlarında çocuklara spor sevgisini aşılayacak yepyeni bir projeye imza atıyor. Türkiye’nin spor temalı ilk çizgi dizisi Olimpiyat Okulu çok yakında çocuklarla buluşacak.


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yakın zamanda tanıtımını yaptığı ‘Olimpiyat Okulu’ projesiyle yeni sporcuların yetişmesi ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri projesinin tanıtımına katkı sağlanması amaçlanıyor. Toplam 8 farklı karakterin canlandırıldığı çizgi dizi projesiyle, aileler de spora teşvik konusunda bilinçlendirilecek.

52 bölümden oluşacak çizgi dizide,  ‘Kaan’ isimli karakterin Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde  başından geçen hikayeleri ve olimpiyat oyunlarına katılma serüveni anlatılacak. 

‘Olimpiyat Okulu’  Mobil Oyunuyla 5 Milyon Çocuğa Ulaşılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, çizgi dizi projesinin yerel ve global anlamda etkileşimini arttırabilmek için de farklı çalışmalara imza atacak. Bakanlık, Türkçe ve İngilizce dil seçenekleriyle hazırlanan mobil oyun uygulamasıyla, projeyi farklı platformlarda da çocuklarla buluşturacak.

Projenin mobil oyunu, Android ve İOS mobil cihazlar aracılığıyla çocukların beğenisine sunulacak.  Bir yıl içerisinde yaklaşık beş milyon kişiye ulaşılması hedeflenen uygulamayla, çocuklar arasında yerel ve global anlamda mini yarışmalar da düzenlenecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.