SİYAHKUŞAK

Taekwondo Grand Prix 2.’de Hedefler Tutmadı!

Taekwondo Grand Prix 2.’de Hedefler Tutmadı!

Dünya Taekwondo Grand Prix 2. Seri Müsabakaları Samsun’da gerçekleşti. Sporcularımız organizasyonu 2 bronz madalya ile tamamladı.

1. Gün… WTF tarafından düzenlenen ve Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun organizasyonu ile Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu’nda gerçekleşen Taekwondo Grand Prix 2. Seri Müsabakaları’nın ilk gününde bayanlar 67 ve +67 kilo ile erkekler +80 kilo müsabakaları yapıldı. Olimpik sıkletlerde kategorilerinin en iyi 31 sporcusunun davet üzerine katılabildiği Grand Prix serilerinin ikincisinde Türkiye 11 davet alan sporcusunun yanı sıra ev sahibi kontenjanından her sıklette 1’er sporcu olmak üzere 8 ekstra sporcu ile temsil edildi. Müsabakaların ilk gününde 9 milli sporcu tatamiye çıktı.

samsun-gp-2Bayanlar 67 kiloda Nur Tatar, seri başı olarak ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Polonya’dan Aleksandra Krzemieniecka’yı 17-5 sayı üstünlüğüyle, çeyrek finalde ise Fransa’dan Magda Henin Wiet’i 4-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Rusya’dan Anastasiia Baryshnikova ile karşılaşan Nur Tatar’ın mücadelesinde normal süre 4-4 sona erdi. Rakibine altın vuruş ile mağlup olan Nur Tatar, bronz madalyanın sahibi oldu.

Aynı kiloda mücadele eden bir diğer sporcumuz olan İrem Yaman ise, ilk turda Hollanda’dan Jayce Van Baaren’i 4-0, ikinci turda Azerbaycan’dan Farida Azizova’yı 1-0, çeyrek finalde ise Slovenya’dan Franka Anic’i 8-3 mağlup etti. Yarı finalde Çin’den Hua Zang ile karşılaşan İrem Yaman, 2-2 devam eden müsabakanın son saniyesinde yaptığı hatayla rakibine 3-2 mağlup olarak bronz madalyayı boynuna geçirdi

İlk gün tatamiye çıkan diğer sporcularımızdan erkekler +80 kiloda ev sahibi ülke kontenjanında mücadele eden Kaan Kılıç, ilk turda Arjantinli rakibini geçtikten sonra ikinci turda İngiliz rakibine yenilerek elendi. Bayanlar 67 kiloda ev sahibi kontenjanıyla mücadele eden Kübra Kıyı , bayanlar +67 kiloda Nafia Kuş ve Furkan Asena Aydın’ın yanı sıra ev sahibi kontenjanıyla mücadele eden Cansel Deniz ile erkekler +80 kiloda Ali Sarı ve Serdar Yüksel  ilk turda müsabakaya veda ettiler.

2. Gün… Taekwondo Grand Prix 2. Seri Müsabakaları’nın ikinci gününde erkekler 58 ve 80 ile bayanlar 49 kilo müsabakaları yapıldı. Türkiye adına 5 sporcu tatamiye çıktı.

Erkekler 80 kiloda ev sahibi ülke kontenjanından Grand Prix Müsabakaları’na katılan genç sporcu Berkcan Süngü, başarılı bir performans sergiledi. İlk turda Brezilyalı Andre de Oliveira Bilia’yı 6-3 ve ikinci turda Meksika’dan Rene Lizarraga’yı 4-1 yenen Berkcan Süngü, çeyrek finalde Dünya sıralamasında ilk sırada yer alan İranlı Mahdi Khodabakshi ile karşılaştı. Güçlü rakibine 10-0 mağlup olan genç sporcumuz hanesine önemli puanlar ve tecrübe ekledi.

Aynı sıklette yer alan Yunus Sarı ve bayanlar 49 kiloda mücadele eden Rukiye Yıldırım, organizasyona ikinci turda veda etti. Ev sahibi  ülke kontenjanından mücadele eden  bayanlar 49 kiloda Sümeyye İloğlu ve erkekler 58 kiloda Mehmet Dolaş da ilk turu geçmeyi başaramadı.

3. Gün… Müsabakaları’n son gününde erkekler 68 ve bayanlar 57 kilo müsabakaları yapıldı. Türkiye adına 5 sporcu tatamiye çıktı.

Erkekler 68 kiloda Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül mücadele etti. Daha önce topladığı puanlarla 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılım yolunda büyük bir avantaj elde eden Servet Tazegül,  ilk turda Avustralya’dan Thomas Afenczenko’yu 19-0 sayı üstünlüğüyle mağlup etti. İkinci turda Hırvatistan’dan Filip Grgic ile karşılaşan milli sporcu büyük heyecana sahne olan mücadeleyi 18-17 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Meksikalı Saul Gutierrez’e mağlup olan Servet Tazegül, organizasyona veda etti.

Aynı sıklette ev sahibi ülke kontenjanıyla mücadele eden Berkay Akyol, ilk turda Dünya sıralamasında ilk sırada yer alan Güney Koreli Dae Hoon Lee’ye, bayanlar 57 kiloda Dürdane Altunel ikinci turda Tayvanlı Yun-Wen Huang’a, Hatice Kübra Yangın ilk turda İsviçreli Manuela Bezzola’ya ev sahibi ülke kontenjanından mücadele eden Fatma Sarıdoğan ise ilk turda Rusya’dan Ekaterina Kim’e mağlup oldu.

Türkiye, organizasyonun ilk gününde bayanlar 67 kiloda Nur Tatar ve İrem Yaman ile 2 bronz madalya kazananarak Grand Prix 2. Seri Müsabakaları’nı kapattı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.