SİYAHKUŞAK

Palandöken Karate Kupası Turnuvası Start Aldı

Palandöken Karate Kupası Turnuvası Start Aldı
Erzurum’da önceki gün start alan Büyükşehir Belediyesi 12’inci Uluslararası Palandöken Karate Kupası Turnuvası için görkemli bir açılış töreni yapıldı. 3 Binlik Buz Arena’da yapılan turnuvaya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

Erzurum’a 12. Kez karate tatamisi kuruldu. Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Erzurum Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Karate Federasyonu ve Çelebispor kulübünün destekleri ile düzenlenen 12’inci Uluslararası Karate Kupası Turnuvası tüm hızıyla sürerken, dün açılış töreni yapıldı. 3 Binlik Buz Arena’da ülkelerin geçiş töreni ile start alan açılışa Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile diğer protokol üyeleri ile davetleler de katıldı. Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Uluslar arası Palandöken Karate Kupası Koordinatörü Ahmet Çelebi, 11 yıl önce üç ülkenin katılımı ile başlatılan turnuvanın bugün 41 ülkeden 2 bin 500’ü aşkın yabancı ve 700 dolayında Türk sporcu ile turnuva yaptıklarını söyledi.

Olimpiyat kentine hoş geldiniz

“olimpat şehri, Anadolu’nun Zirvesine Hoş Geldiniz. Kar şehri, bar şehri, yar şehri, sporun başkenti Erzurumda sizleri görmekten ve bu güzel ortamda sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” diyen Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil,  2011’de 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları ile adını dünyaya duyuran Erzurum, bugün Türkiye’nin spor başkenti olduğunun altını çizerek, “ Evet, 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları’na ev sahipliği yapan şehrimiz, birçok dünya şampiyonası ve uluslararı spor müsabakaları ile yüksek irtifa kamplarına ev sahipliği yapmıştır. 2019 Avrupa Gençlik Kış Oyunları (EYOF)  ilimizde yapılacak. Bu büyük ornganizasyonu şimdiden heyecanla bekliyoruz. İnanıyorum ki, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nin bulunduğu ilimizden EYOF’ta ve diğer spor organizasyonlarına yarışarak kürsüye çıkan sporcularımız olacak. Bu sporcuların bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı okutacağına inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Delihasan’dan Altıparmak ve Sekmen’e teşekkür

Karatenin artık Erzurumla özdeşleştiğini vurgulayan Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “12’inci kez Erzurum’da böylesi büyük bir turnuvayı düzenlemiş olmaktan gururluyuz. Desteklerinden dolayı Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Setmen’e ve GHSİM İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu güç birliği ve birliktelik bu turnuvayı dev organizasyon haline getirdi” dedi.

 

 

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.