SİYAHKUŞAK

Van Damme, Hz. Muhammed’i (s.a.v.) Örnek Gösterdi

Van Damme, Hz. Muhammed’i (s.a.v.) Örnek Gösterdi
Sporcu ve aktör Jean Claude Van Damme, Arap MBC kanalında bir röportaj esnasında beslenmeyle ilgili tavsiye isteyenlere; “Hz. Muhammed (s.a.v) çok zeki biriydi. Bana sormanıza gerek yok. Aradığınız her şeyi orada bulacaksınız” diye cevap verdi.

van-dammePeygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatı tüm insanlığa örnek olmaya devam ediyor. Onun sünnetine uymanın ne kadar önemli olduğu her gün daha iyi anlaşılıyor. Dünyaca ünlü sporcu ve aktör Van Damme, beslenmeyle ilgili tavsiye isteyenlere peygamber efendimizi örnek gösterdi ve “Hz. Muhammed çok zeki biriydi. Bana sormanıza gerek yok. Aradığınız her şeyi orada bulacaksınız” dedi.

Bir arap MBC kanalında röportaj esnasında spor yapmak ve beslenmeyle ilgili tavsiye veren dünyaca ünlü sporcu ve aktör Van Damme, Peygamberimizin çok zeki olduğunu ve beden sağlığı için neyin iyi olduğunu bildiğini söyledi. Röportajın bir kısmında spor yapacak gençlere verdiği tavsiyelerde doğru yeme alışkanlığından da bahseden Van Damme, şöyle devam etti.

Haftada maksimum bir kere et yenilebileceğine değinen Van Damme;  “Bolca sebze, humus, bütün güzel Orta Doğu geleneksel Arap yemekleri geçmişte olduğu gibi tüketilebilir. Meselâ Müslümanların yemekleri: Ekmek, badem, elma.. Gidin ve okuyun, okuyun. Bu konuda Müslümanlar pek çok güzel şeyler keşfetti. Hz. Muhammed çok zeki biriydi, gelecek için ve insan bedeni için neyin iyi olduğunu biliyordu. O zamana bakın, bana sormanıza gerek yok. Ve inanın aradığınız her şeyi orada bulacaksınız.” dedi.

Günümüzde  bu görüşleri artık sadece Müslüman ilim adamları yanında Müslüman olmadığı halde sünnete uygun yaşamanın önemini belirten çeşitli kesimlerden indanlar dikkat çekiyor. Sevilen aktör Jean Claude Van Damme’da görüşleriyle ilgi uyandırdı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.