SİYAHKUŞAK

Wladimir Klitschko, Byrant Jennings’e Karşı Ünvan Korudu

Wladimir Klitschko, Byrant Jennings’e Karşı Ünvan Korudu
Haber: Budopass
Boksun ağır sıkletteki en büyük ismi Wladimir Klitschko, 19 maçtır yenilmeyen Byrant Jennings’e karşı unvan korumak için ABD’de ringe çıktı.

Cumartesiyi pazara bağlayan gece sabaha doğru 04.00’te başlayan karşılaşmada Wladimir Klitschko vs. Byrant Jennings mücadele etti. WBA-IBF-WBO ve IBO Ağır Sıklet unvanlarının ortaya konulduğu şampiyonluk gecesi New York şehrinde Madison Sqaure Garden’de gerçekleşirken Wladimir Klitschko unvan korudu.

W. Klitschko maçı sayıyla kazanarak ABD’li Jennings’e ilk yenilgisini aldırmış oldu. 3 hakemden ikisi 116-111 diğeri 118-109 Klitschko, lehine puan verdi. Ünvan sahibi 39 yaşındaki boksör 18 kez ağır sıklet şampiyonluk ünvanını korurken galibiyet sayısını 64’e çıkardı.

Son olarak 2007 yılında ABD’de ringe çıkan W. Klitschko bu tarihten sonraki maçlarında Avrupa’da ringe çıktı. Amerikalı yenilgisiz boksör Byrant Jennings ile karşılaşmak için ring yıllar sonra Madison Sqaure Garden’a kuruldu. Boks severlerin salon ve ekranları başında maça kilitlendi. Tüm biletlerin tükendiği mücadele dünyada 144 ülkeden yayınlandı.

Byrant Jennings, W. Klitschko’ya rakip olmadan önce yenilmez denilen Mike Perez’i mağlup etmiş yaptığı bu çıkış ile Klitschko’nun rakibi olmuştu. Maç öncesi Jennings 19 maçta yenilgisi bulunmuyordu. Klitschko’nun ise 63 galibiyeti ve 3 yenilgisi bulunuyordu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.