FLAŞ! KYOKUSHİN-KAN, ‘FEDERASYON’ OLMAK İÇİN BAŞVURU YAPTI!

94 ülkede aktif çalışıma yapan Kyokushin-Kan, Türkiye’de 200’ü aşan klüp ile faaliyet gösteriyor…
KYOKUSHİN-KAN, ‘FEDERASYON’ OLMAK İÇİN BAŞVURU YAPTI!
Haber: SİYAHKUŞAK
Kyokushin-Kan ‘Federasyon’ olmak için Gençlik Spor Müdürlüğü’ne başvuru yaptı! Başvuru dilekçesi ve ilgili evraklar yetkililere sunuldu.
Kyokushin branşı ülkemizde iki çatı kuruluş bünyesinde farklı ekollerde mücadelesine devam ederken Kyokushin-Kan bağımsız federasyon olmak için harakete geçti. Güçlü yapısıyla yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine devam eden Kyokushin-Kan’nın Türkiye temsilcisi Sensei İsmail Koçal yaptığı başvuru Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından değerlendirmeye alındı.
Kyokushin-Kan federasyon statüsüne kavuşmak istiyor!
Yaklaşık 200’ü aşan kulüp sayısı ile Kyokushin-Kan federasyon statüsüne kavuşmak istiyor! Başvurunun diğer grup ekollerden ve çatı kuruluşlardan bağımsız olması ayrıca dikkat çekiyor. Türk gençliğine hizmeti esas aldığı ifade edilen çalışmada yüzlerce antrenörün ekipte yer aldığına değiniliyor.
Turnuvalarda sporcuların mağdur olmaması hedefleniyor…
Başvuruda, Kyokushin-Kan branşının ülkemizde yeterli çoğunluğa sahip olduğu, daha önce farklı resmi federasyonlar aracılığı ile turnuvalara gidildiği ve bundan sonraki turnuvalarda sporcuların mağdur olmaması için ‘Türkiye Kyokushin-Kan Federasyonu’ olarak faaliyete geçmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.
Dünya konumunda 94 ülkede aktif çalışıma yapılıyor.
Kyokushin-Kan’ın Dünya konumunda, Türki cumhuriyetler, islam ülkeleri başta olmak üzere Avrupa, Asya, Amerika, Afrika ve Avustralya kıtasında yoğun olarak faaliyet gösterdiği, 94 ülkede aktif çalışıma yapılan branşın yeni başvuran ülkeler ile birlikte 100 üzerinde ülkede faaliyet göstereceği ifade ediliyor.
“Tüm dünya ile temaslarımız en iyi şekilde devam ediyor.”
Türkiye Kyokushin-Kan ilgili başvuruda, “Ülkemizi temsilen katıldığımız turnuvalarda gerek Türk cumhuriyetler, gerekse islam ülkelerinde gerekli saygıyı görmekteyiz. Türk ve İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm dünya ile temaslarımız en iyi şekilde devam etmekte olup, bunu gençliğimizin avantajına sunmak ve spor camiamiza heyecan kazandırmak asli vazifemiz olmuştur.” denildi.
Uzun yıllar Kyokushin’nin Türkiye kanadı yaralı kaldı!
Bugün gelinen noktada iki çatı kuruluşa dağılmış olan tam temaslı Kyokushin grubu ekoller faaliyetlerine devam ediyor. Uluslararası arenada branşın hakimiyeti güçlenerek ön plana çıkarken farklı organizasyon yapılarının varlığı biliniyor. Kyokushin-Kan ise güçlü yapısını yaptığı başvuru ile ülkemizde federasyon olarak devam etmek istiyor.
Federasyon kurulması önemli değil. Federasyon kurulduktan sonra Karate ve Wushu federasyonu kyokushin stilini bırakıp bu federasyonu desteklemedikçe Federasyon bolluğu olan ülkemizde sadece sürünmeye mahkumdur. Tek çatı altında birleşmesini istemeyen bir sürü insan var. Karate ve Wushu federasyonları kyokushin federasyonu kurulursa elini bu stilin üzerinden elini çekmelidir. Birlik ve beraberlik ancak bu şekilde olur. Yoksa 3 başlılıkla sadece ayrımcılık olur.
Osu 🙏
Federasyon kurulmasını destekliyorum ,Kyokushin federesyonu kurulduğu zaman bütün Kyokushin,cilere yeticek görev ve mevkiler olucaktır ,Kyokushin yapan karatekalar kendi faliyetlerini kurallarını uygulayacak olup ,Başka bir sistemin başarıları üzerinden değil Kyokushin yapanların başarılarına odaklanacak şimdiki gibi federasyonlarda üvey evlat muamelesin den kurtulacaktır Tüm kalbimle federasyon olmasını destekliyorum Federesyon için elini taşın altına koyan kıymetli hocalarımıza başarılar diliyorum,sevgi ve saygıyla kalın ÖSS.
Osu 🙏
siz bizim için bir değersiniz. sizin bizimle olmanız bize ayrıca güç kaynağı oluyor. teşekkürler 🙏