SİYAHKUŞAK

MİLLİLERİMİZ KARATE 1 PREMİER LİĞ’İN SON GÜNÜNDE 3 FİNAL, 8 BRONZ MAÇINA ÇIKACAK

MİLLİLERİMİZ KARATE 1 PREMİER LİĞ’İN SON GÜNÜNDE 3 FİNAL, 8 BRONZ MAÇINA ÇIKACAK

 

Portekiz’in başkenti Lizbon’da devam eden Karate 1 Premier Lig’de Türk sporcuların başarısı ikinci günde de sürdü. Karatenin ‘Şampiyonalar Ligi’ olarak tanımlanan organizasyonun ikinci gününde karatecilerimiz iki kategoride finale yükselirken, dört sporcumuz da bronz madalya maçı yapma şansı yakaladı.
.
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na puan veren Karate 1 Premier Lig’in Lizbon etabında Erkek Kata Milli Takımı’nın ardından erkekler katada Enes Özdemir ve kadınlar kumite +68 kiloda Meltem Hocaoğlu Akyol da finale çıktı.
.
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na puan veren turnuvada erkekler katada Enes Özdemir finale çıktı. Bir gün önce takım arkadaşları Ali Sofuoğlu ve Emre Vefa Göktaş ile birlikte erkekler takım katada finali yakalayan genç karateci yarı final grubunda 26.4 puan alarak Japon Kazumasa Moto’nun önünde birinci oldu. Özdemir yarın altın madalya için İsviçreli Yuki Ujihara ile mücadele edecek. Yarı final gruplarını ikinci sırada tamamlayan Ali Sofuoğlu ve Emre Vefa Göktaş ise yarın bronz madalya için karşı karşıya gelecek. +68 kiloda Türkiye’yi temsil eden Akyol ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Ukraynalı Anastasia Stepashko’yu 2-1, son 16 turunda ise Bosna Hersekli Stefani Kresic’i 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Kolombiyalı rakibi Shanee Torres’i 2-0 mağlup eden tecrübeli karateci, yarı finalde de İspanyol Laura Gonzalez Palacio’yu 2-1 ile geçerek altın madalya için mücadele etme şansı yakaladı. Finale çıkarak Tokyo Olimpiyatları’na katılma yolunda büyük avantaj yakalayan Meltem Hocaoğlu Akyol yarın İspanyol Torres Garcia ile şampiyonluk için karşılaşacak.
.
Kadınlar kumite 61 kiloda Tokyo 2020 vizesi kovalayan Merve Çoban da yarın üçüncülük mücadelesi yapacak. İlk turu maç yapmadan geçen Çoban ikinci turda Slovak Ingrida Suchankova ve üçüncü turda Ekvadorlu Jacquelin Factos’u aynı sonuçla 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Kanadalı Haya Jumaa’yı 1-0 ile geçen Çoban yarı finalde Mısırlı Giana Lotfy’e 1-0 yenilerek altın madalya şansını kaybetti. Ancak Çoban, Lizbon’da elde ettiği puanlarla 61 kiloda Tokyo’ya gitmeyi büyük ölçüde garantiledi.
.
Erkekler kumite 84 kiloda Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda mücadele etmeyi garantileyen Uğur Aktaş da yarı finalde dünya şampiyonu Ryutaro Arago’ya takılarak üçüncülük maçına kaldı. İlk turu maç yapmadan geçtikten sonra Ürdünlü Mazin Juaidi’yi 8-2, Makedon Berat Jakupi’yi 9-1 ve Azeri Turgut Hasanov’u 2-1 mağlup ederek son dörde kalan Aktaş, finale çıkma maçında Arago’ya 3-1 mağlup oldu.
.
  Karate 1 Premier Lig’in son gününde Türk sporcular üç dalda final ve sekiz dalda bronz madalya maçı yapacak.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.