SİYAHKUŞAK

Sırbistan’da Büyük Heyecan, İlk Gün 7 Madalya Finali…

Sırbistan’da Büyük Heyecan, İlk Gün 7 Madalya Finali…

Sırbistan’da bugün başlayan 53. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın ilk gününde 7 sporcumuz madalya mücadelesi için final yapmaya hak kazandı.

SmartSelectImage 2018 05 11 00 17 54Karatede sezonun en önemli organizasyonları arasında yer alan 53. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası, Sırbistan’da başladı. Novi Sad kentinde düzenlenen şampiyonanın ilk gününde ikisi ferdi kata, 10’u ferdi kumite dalında eleme müsabakaları yapıldı ve finalistler belli oldu.

Sabah seansında yapılan elemelerde son Avrupa ikincisi Ali Sofuoğlu, rakiplerine puan vermeden geldiği yarı finalde Roman Heydarov’u 5-0 yendi. Milli katacı, geçtiğimiz yıl finalde kaybettiği İspanyol Hugo Damian Quintero ile karşılaşacak. Kadınlar ferdi kata dalında ise Dilara Eltemur, yarı finalde İtalyan Viviana Bottaro’ya 5-0 kaybedince Avrupa üçüncülüğü finaline çıkmaya hak kazandı.

Kumitede İki Final

Vojvodina Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonanın ilk gün akşam seansında ferdi kumite elemeleri yapıldı.

Kocaeli 2017’de Avrupa Şampiyonu olan Burak Uygur, kumite 67 kiloda üst üste ikinci finaline yükseldi. Milli karateci, yarı finalde Macar Martial Tadissi’yi hakem kararıyla 4-1 yendi. Kadınlar kumite 50 kiloda da Serap Özçelik Arapoğlu, finale yükselme başarısı gösteren bir diğer karateci oldu. Kariyerinde üç Avrupa şampiyonluğu bulunan Milli karateci Serap, Azeri Nurana Aliyeva’yı 3-0 yenerek 2016’dan sonra ilk Avrupa Şampiyonası finaline yükseldi.

Kadınlar kumite 50 kiloda Tuba Yakan, finali şanssız bir şekilde kaçırdı. Yarı finale kadar iyi bir performans ortaya koyan son Avrupa Şampiyonu Milli karateci, normal süresi 0-0 biten mücadelede Hırvat Alesandra Hasani’ye hakem kararıyla 4-1 kaybederek bronz madalya finaline çıkmaya hak kazandı.

Kadınlar kumite 61 kilodaki temsilcimiz Merve Çoban da Avrupa Şampiyonası’nda üçüncülük finale çıkacak bir diğer isim oldu. Milli karateci, yarı finalde dünya ikincisi Fransız Lucie Ignace karşısında tatamiden 2-0 mağlup ayrıldı.

Erkekler kumite 84 kiloda son iki yılın Avrupa Şampiyonu Uğur Aktaş, Sırbistan’da madalya şansını devam ettirdi. Çeyrek finalde Hırvat Ivan Kvesic’e şansız bir şekilde 3-0 kaybeden Milli karateci, rakibinin finale kalmasıyla yoluna repesajdan devam etti. Kariyeri boyunca beş Avrupa Şampiyonası finaline çıkma başarısı gösteren Yunan Georgios Tzanos ile karşılaşan Uğur, vurduğu tekme ile rakibini 3-0 yendi ve bronz madalya finaline adını yazdırdı.

Kata ve kumite olmak üzere 12 dalda yapılan ferdi mücadelelerde kürsüde yer alacak isimler, 12 Mayıs Cumartesi günü yapılacak finallerde netlik kazanacak.

Kaynak: TKF

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.