SİYAHKUŞAK

Flaş! Röportaj Özel: Hani derler ya, “Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış!”

Flaş! Röportaj Özel: Hani derler ya, “Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış!”

*Hani derler ya, “kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış.” Türk Karate’sinin içine çöreklenmiş dönemin tek stilci zalimleri’ de beni ülkemizde hiç bilinmeyen, yepyeni bir Karate stilinin/Goju-Ryu’nun güzel ülkemde öncüsü yaptı.

*İtiraf etmeliyim ki, defalarca salonum basıldı, hatta birkeresinde didik-didik arandı ve suç unsuru olabilecek hiçbir şey bulamadılar.

*Karate camiamızda maalesef çokca görülen ve genelde birtakım boş-geveze-cahillerden oluşan sözümona ‘Karate forumları’nda; ‘Fatih hoca ülkeden kaçtı, Kanada’ya sığındı, ülkeyi sattı(!)’ vs. vs. gibi çok basit ve çirkince dedi-kodular yaptılar.

*TKF’deki bir takım uygulamalar o kadar şiddetliydi ve ‘suyun başını tutanlar’ kendi stillerinin dışında kalanlara adeta ‘kan’ kusturuyordu. Çok sancılı ve tarihi bir geçiş dönemiydi aslında…

*Farklı stili yaptığımız için, o dönemlerdeki kısa adı WUKO’nun(World Union of Karate-do Organisation) dışında kaldığımız gerekçesiyle, katıldığımız federasyon turnuva ve yarışmalarında bizim öğrencilerimiz ve diğer stillerden Kenpo’cular, Kyokushinkai’ciler, Ashihara’cılar kumite’de gerçekten süperler ama Kata’da anında diskalifiye ediliyorlardı.    

Çok Yakında!

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.