SİYAHKUŞAK

El Nino, Son Değişimiyle ‘Bruce Lee’ Oldu!

El Nino, Son Değişimiyle ‘Bruce Lee’ Oldu!
Pasifik Okyanusu’ndaki deniz suyu ve atmosfer sistemindeki değişim ‘El Nino’, son 65 yılın en güçlü hava değişimini yaratabilecek potansiyele sahip bulunuyor. NOAA adlı blog son durumu dikkate alarak El Nino’nun çok kuvvetli olduğu gerekcesiyle Bruce Lee adını verdi.

el-ninoEl Niño Güney Salınımları, küresel bir okyanus-atmosfer olayıdır. El Niño ve La Niña, Doğu Büyük Okyanus yüzey sularının sıcaklığındaki büyük salınımlar ve bunların yol açtığı atmosferik olayların genel adı olarak kullanılmaktadır.

El Niño ve La Niña’nın güney yarımküredeki etkileri çok büyüktür. Bu etkiler ilk olarak 1923’te Sir Gilbert Thomas Walker tarafından tanımlanmıştır. El Niño’nun atmosferik imzası olan Güney Salınımları, Tahiti ve Darwin bölgelerindeki aylık veya mevsimsel hava basıncı değişimleridir. Eylül 2006 itibarıyla El Niño aktif durumdadır.

So durumun dünya çapındaki hava sıcaklığının değişmesine, özellikle de Amerika kışlarının büyük ölçüde etkilenmesine neden olduğu gözleniyor. Nino bir bölgede şiddetli yağışlar ve selleri diğer bir bölgede sıcaklık ve kuraklık anlamına geliyor.

Uzmanların açıklamasına göre bu ‘El Nino’, son yılların en güçlü hava değişimini yaratabilecek potansiyele sahip olması ve sorunlara yol açması nedeniyle uzmanlar mevcut isme sıcak bakmadı. İlgili blog El Nino’nun çok kuvvetli olduğu gerekçesiyle ona Bruce Lee adını koyduğunu duyurdu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.