SİYAHKUŞAK

Esat Delihasan: Türk Karatesi, Büyük Hizmetleri Olan Değerli Bir İsmi Kaybetti

Esat Delihasan: Türk Karatesi, Büyük Hizmetleri Olan Değerli Bir İsmi Kaybetti

Shıhan Alev Oral’ın vefatı karate ve tüm dövüş sanatları camiasında derin üzüntü yaşattı. Başkan Delihasan: “Türk karatesinin başlangıcından itibaren bugünlere gelmesinde çok büyük emekleri ve destekleri olan aynı zamanda da camia içerisinde akademisyen olan ilk hocalarımızdan biriydi.”

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yaptığı açıklamada Türk karatesine büyük hizmetleri olan değerli bir ismi kaybettiklerini belirterek, “Türk karatesinin teknik, en bilimsel hocalarından birini kaybettik. Türk karatesinin başlangıcından itibaren bugünlere gelmesinde çok büyük emekleri ve destekleri olan aynı zamanda da camia içerisinde akademisyen olan ilk hocalarımızdan biriydi. Karate camiası olarak çok üzgünüz. Büyük bir değerimizi kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağolsun” dedi.

Dr. Alev Oral’ın Dan Kurulu’nda görev yaptığı dönemde önemli eserler bıraktığının altını çizen Başkan Esat Delihasan, “Ben Ali Koca’nın öğrencisiydim ama müsabık olduğum ilk yıllarda ne olursa olsun gelir, maçımı büyük bir ilgiyle seyrederdi. Beni teşvik eder ve cesaret verirdi. Federasyonumuzda da uzun yıllar Dan Kurulu başkanlığı yaptı. Çok güzel işler çıkardı ve önemli eserler ortaya koydu. Son dönemde ise sağlık sorunları nedeniyle görevini tam anlamıyla ifa edemese de önemli katkılar, değerler sundu” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.