SİYAHKUŞAK

Santiago tozunu attık; İkinci gününde 2 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya

Santiago tozunu attık; İkinci gününde 2 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya

Şili’nin başkenti Santiago düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası’nın ikinci gününde tataminin tozunu atmaya devam etti. Milliler, 2 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Santiago Ulusal Spor Salonu’ndaki organizasyonun ikinci gününde ümitler kumite mücadeleleri yapıldı ve sekiz dalda madalya dağıtıldı.

Ümit bayanlar kumite 47 kiloda Avrupa üçüncüsü unvanıyla mücadele eden Müşerref Özdemir, Şili’de Dünya şampiyonluğu sevinci yaşadı. Finalde Mısırlı Fatma Sorour ile karşılaşan Milli karateci, 1-0 kazanarak kariyerinin zirvesine çıktı.

Santiago’da ikinci altın madalya, Ömer Faruk Yürür’den geldi. Finale kadar altı tur yapan ve 16 puan aldığı rakiplerine sadece üç puan bırakan Milli karateci, finalde Letonyalı Arturs Stepanovs ile karşılaştı. Güçlü performansını bu maça da taşıyan Yürür, 6-0 kazanarak 2019’u Dünya ve Avrupa şampiyonu olarak kapattı.

Ümit erkekler kumite 57 kiloda finale yükselen Enes Fatih Kurt, gümüş madalya ile organizasyonu noktaladı. Milli karateci, finalde Polonyalı Dominik Dziuda’ya 3-1 kaybetti.

Sudenur Aksoy, Dünya üçüncüsü…

Ümit bayanlar kumite +54 kilodaki temsilcimiz Sudenur Aksoy, kariyerinin en büyük başarısına ulaştı. Repesaj finalinde Rus Karina Khokhlova ile karşılaşan Milli karateci, 4-1 kazanarak Dünya üçüncüsü olmayı başardı.

Furkan Kadir Genç, Fransız Selwynn Meril’i 1-0 yenerek bronz madalyayı aldı…

Ümit erkekler kumite +70 kilo ilk turunda kaybetmesine karşın rakibinin finale yükselmesiyle madalya umudunu koruyan ve repesaj turundan yoluna devam eden Furkan Kadir Genç, madalyaya uzanmayı başardı. Milli karateci, Fransız Selwynn Meril’i 1-0 yenerek bronz madalyayı boynuna astı.

İkinci gün ümitler kumite kategorisinde tatamiye çıkan Ilgın Işık Yılmaz, Abdülsamet Köse ve İsmail Çiçek ise elemelerde şampiyonaya veda etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.