SİYAHKUŞAK

Görme Engelliler Judo Dünya Kupası’nda 4 Madalya

Görme Engelliler Judo Dünya Kupası’nda 4 Madalya
2016 Rio Paralimpik Oyunlarına gitme anlamında büyük önem taşıyan IBSAGörme Engelliler Judo Dünya Kupası 19-23 Şubat 2015 tarihleri arasında Macaristan’ın Eger kentinde yapıldı. Şampiyonada Milli sporcularımız 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Büyük bir heyecana sahne olan Dünya Kupası’nda 55 kiloda Yunus Emre Uludağ, altın madalya kazanan sporcumuz olurken, 52 kiloda Zeynep Çelik, gümüş madalya elde etti. 90 kiloda Furkan Korkmaz ve 52 kiloda Tuğba Gülşah Yozcu, şampiyonayı bronz madalya ile tamamlayan sporcularımız oldu.

Şampiyonada bir diğer gurur verici olan olay ise, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından Fair-Play ödülüne layık görülen Güler Demircan’ın Ödül Töreni’nin yapılması oldu. Uluslararası Fair-Play Komitesi Başkanı Dr. Jeno Kamuti adına Asbaşkan ve IBSA Başkanı Jannie Hammersoi, Demircan’a ödülünü takdim etti.

Güler Demircan, ödülünü  Dünya Görme Engelliler Federasyonu tarafından düzenlenen Dünya Şampiyonası ve Dünya Takım Şampiyonası’nda müsabakada altın madalya hakkını kaybetme pahasına ilk düşenin kendisi olduğunu ileri sürerek itiraz etti ve puanın rakibine verilmesini sağladı rakibinin Dünya Şampiyonu olmasını sağlamıştı. Görme engelli milli sporcu Demircan bu davranışı sorası Dünya Görme Engelliler Federasyonu ve Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Fair-Play ödülü layık görülmüştü.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.