SİYAHKUŞAK

IBJJF Avrupa Şampiyonu Murat Efendi’den Flaş Sözler!

Murat Efendi: “Brazilian Jiu-Jitsu gerçekten insan satrançı.”
“Her hareketin güçlü ve zayıf yönleri vardır, bunları bilmek, tanımak ve uygulamak çok fazla deneyim, hesaplama ve çoğu zaman cesaret gerektirir!”

IBJJF Avrupa Şampiyonu Murat Efendi’den Flaş Sözler!

 

Jiu Jitsu’da geçtiğimiz günlerde Lizbon’da gerçekleşen Avrupa Şampiyonası’nda kürsünün zirvesine çıkarak 4. Avrupa şampiyonu ünvanı elde eden sporcumuz Murat Efendi SİYAHKUŞAK Web. özel açıklamalarda bulundu.

İki yılda arka arkaya IBJJF Avrupa Şampiyonu olmayı başaran Efendi, toplamda 4. Avrupa şampiyonu ünvanı elde edince başarısını tescilledi.

Jiu Jitsu Efendi 5Bu unvanı bu kadar özel yapan neydi? 

Brezilyan Jiu Jitsu’da, Dünya Şampiyonluğu yanında bunun en önemli ünvanlardan birisi olarak kayıt buluyor! Özellikle bu şampiyonluk uluslararası olması, dünyanın her yerinden sporcuları katılması, bu şampiyonanın kalitesini daha da artırıyor.

Efendi: “Hırslı bir atlet için belirlediğiniz bu büyük hedefe ulaşabilme baskısı çok fazla… Hele ki, bir önceki yılda, bu başarıyı elde edebildiyseniz! Bu yüzden benim için en büyük zorluklardan biri, bu unvanı 2019’da tekrar kazanmaktı. Çok şükür kazandık. Gördükki 2020’de tekrarının nasıl zorlu olacağı tahmin edilebilir.”

Jiu Jitsu Efendi 3Güçlü rakipleri hakkında görüşlerini açıklayan sporcumuz; “Brazilian Jiu-Jitsu gerçekten insan satrançı”

“Benim icin bütün rakiplerim, BJJ’de üstün güçleri olan, taktiksel olarak üst düzey atletler.
Sonunda Brazilian Jiu-Jitsu gerçekten insan satrançı. Her hareketin güçlü ve zayıf yönleri vardır, bunları bilmek, tanımak ve uygulamak çok fazla deneyim, hesaplama ve çoğu zaman cesaret gerektirir!”

Murat Efendi, şampiyonaya nasıl hazırlandı?

“Ekibim sayesinde, yoğun bir şekilde çalişma fırsatım oldu. MMA Münih’te, Ben Bärenstark’ın yanında, ustam Sergio Zimmermann Canudo ile Pound for Pound Münih’te ve Rio de Jameiro’da Ari Galo ile Brezilya’da hazırlık yapma imkanım oldu.”
Efendi, Carlson Gracie, ailesi hakkında, “Ustamız Carlson Gracie Jr. sayesinde, her zaman kapılarını bana açık olan ve bana çok şey öğreten, yükselen bir aile tarafından destekleniyorum.” dedi.

Jiu Jitsu Efendi 6Ayrıca Efendi, Kassel’deki kendi akademisinde (ASK)hakkında; 

“Her gün benden en iyisini isteyen çok sayıda genç yeteneğim var. Bu insanlar sayesinde seviyemiz sürekli artıyor.” diyor.

“Ancak sadece yarışmacılar değil akademimdeki tüm eğitmenler de inanılmaz bir ruh sağlıyor. Bu ruh maçta veya hayatta olsun, herkesi bir şampiyon yapıyor. Beni bu insanları her şeyhimi vermek ve sahip olduğum her şeyle desteklemek gerçekten çok mutlu ediyor.”

“Hepsinin yakın gelecekte Kassel’e büyük ünvanlar getireceğini ve ekibimizin daha da çok geliştirmeyi dört gözle bekliyorum: Carlson Gracie / Pound / Pound / ASK takımlarımızdan gurur duyuyorum.”

“Şu anda dünya sıralamsında ikinciyim ve bu bana daha da ağır çalışma motivasyonunu veriyor. Gelecek için büyük hedeflerim var fakat bunlardan önceden bahsetmeyi sevmiyorum. Hayırlısıyla ne olacaksa zaten olucak. Bize sadece hazırlanmak düşer!”
Jiu Jitsu Efendi 1

Jiu Jitsu Efendi 4

Jiu Jitsu Efendi 7

Jiu Jitsu Efendi 8

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.