SİYAHKUŞAK

Karate ve Wushu Olimpiyat Yolunda Son 8’e Kaldı!

Karate ve Wushu Olimpiyat Yolunda Son 8’e Kaldı!
Tokyo Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi tarafından 2020 Olimpiyat Oyunları’nda yarışacak branşın belirleneceği elemede son sekiz belirlendi. Karate ve Wushu bu sekiz içinde yer alıken diğer branşlar arasında bir adım daha önde gözüküyorlar.

Tokyo Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi, ev sahipliği yapacağı 2020 Olimpiyat Oyunları’nda ev sahibi ülkeye verilen bir branş yarıştırma hakkını belirleme noktasında yaptığı elemede 4 branş için yarışacak 8 spor dalını belirledi.

Uluslararası spor federasyonlarından 26’sı, 12 Haziran’da Bakü’de başlayan Avrupa Oyunları’nda sunum dosyalarını 2020 Olimpiyat Oyunları organizasyon komitesine teslim etmişti. Dosyaları inceleyen komite, 22 Haziran’da son sekize kalan branşları açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre; son sekize kalan branşlar arasında karate ve Wushu ile birlikte bowling, beyzbol-softbol, squash, paten, sportif tırmanış ve sörf yer alıyor.

2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda yer alacak branşın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’ında açıklanacağı son sekizde yer alan Karate branşı, Japonya’da popüler olan beyzbol-softbol ile birlikte en güçlü aday konumunda bulunuyor.

İlgili branşların uluslararası federasyonları, 22 Temmuz’a kadar tam başvuru dosyalarını komiteye teslim edecek ve 7-8 Ağustos’ta Tokyo’da yapılacak mülakatlara katılacak. Komite, Eylül ayında programda yer almasını talep ettiği branşları Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne (IOC) bildirecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.