SİYAHKUŞAK

Amacı Olmayan İnsan Çabuk Yaşlanır!

Amacı Olmayan İnsan Çabuk  Yaşlanır!
Mehmet Nesimi Yilmaz

Mehmet Nesimi Yılmaz

Günümüzde hızla artan sağlık maliyetleri ve bu uğurda harcanan zaman kaybı dikkate alınırsa sağlıklı kalmanın önemi daha iyi anlaşılacaktır.

Sağlıklı bir beden ve zihne sahip olmak o kadar zor değildir, çünkü beden; kendi doğal dengesini her zaman kurmak üzere tasarlanmıştır. Onun doğal dengesini aslında bizler bozarız. Gereksiz telaşlar, gereksiz harcamalar, müflis yaşam sürmeler, haris ve fesat düşünceler, dengesiz yaşam biçimi bedenin en büyük düşmanıdır.

Tüm Budo ve DO sanatları beynin ve bedenin çalışmasını tetikler. Bir ömre yayılmış bu kadim çalışmalara gereken önem  verilirse,  beynin ve bedenin doğal yoldan canlı kalması sağlanmış olacaktır. Nasıl ki gözün ilacı görme yeteneğinin geliştirilmesi ise; beynin ve bedenin  ilacı da düşünmek ve onu çalıştırmaktır. Çünkü uyuşan ve sıradanlaşan bir beyin, paslanmış ve çökmüş bir beden, kendi içine kapanacak ve  hastalıklara teslim olacaktır.

TAİ CHİ gibi diğer Budo çalışmalarını  sağlık temellerine koyan uygulayıcılar, bir hammadde olarak ortada bulunan beyinlerini  ve bedenlerini düzenli olarak çalıştırarak  hayat boyu mutlu ve genç bir bünyeye sahip kalırlar. Çünkü Tai Chi ve Budo çalışmaları ;beden, zihin ve nefes üçgeni içinde yükselen bir bina gibidir. Çalışmalar ne kadar tekrarlanırsa ve ne kadar üzerine gidilirse gerek zihinsel gerekse de bedensel gelişmeler sonsuza yükselen bir gökdelene benzer. Kısacası tüm Budo ve Tai Chi çalışmaları bireyin kendi sağlık mabedini oluşturma ve onu durmadan yeniden  inşa etme çalışmalarıdır.

Eğer yaşam boyu bir amaç edinmek gerekirse en temel amaç, önce sağlığı korumak olmalıdır. Sağlık olmadan ne meslek, ne evlilik, ne kazanç ne de mutluluk düzenli yürümeyeceğine göre yaşamın sigortası olan amacın önce sağlığa yönlendirilmesi gerekir. Ve bunun da en kestirme yolu, ucuz ve aynı zamanda zevkli tarafı;  Budo sanatları ve Tai chi gibi kadim çalışmalara yönelmekten geçer.

Mehmet Nesimi Yılmaz
Wushu Kung-fu  Antrenörü/ Tai Chi ve Çigong eğitmeni/ Altınoluk

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.