SİYAHKUŞAK

Gaziantep’te Minikler ve Yıldızlar Geçidi…

Gaziantep’te Minikler ve Yıldızlar Geçidi…

Türkiye Karate Federasyonu’nun ulusal seviyedeki önemli organizasyonları arasında yer alan Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası sona 28 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlendi.

Şampiyonada 59 ilden 1260 erkek, 944 kız sporcu mücadele etti. Uşak ekibi Karate Özlem Spor Kulübü’nün en çok madalya kazanan kulüp olduğu, genel klasmanın zirvesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi yer aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen şampiyonaya 2005 ile 2010 arası doğumlu sporcular katılım gösterdi.

Kata ve kumite olmak üzere iki kategoride yapılan şampiyonada kata branşında 12’si ferdi, altısı takım dalında; kumite branşında ise 38 ferdi dalda madalyalar sahiplerini buldu.

Uşak Karate Özlem Spor Kulübü şampiyonanın en çok podyum gören kulübü oldu.

Şahinbey Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası’nda genel klasmanın ilk sırasında beş altın, bir gümüş ve üç bronz madalya ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü yer aldı. İstanbul ekibi, üst üste üçüncü yıl da genel klasman şampiyonluğunu elde etti.

SmartSelectImage 2018 04 02 20 18 52

Dört altın, beş gümüş ve iki bronz madalya ile ikinci sırayı alan Uşak Karate Özlem Spor Kulübü şampiyonanın en çok podyum gören kulübü oldu. Dört altın, bir gümüş ve üç bronz madalya ile Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü de Gaziantep’teki organizasyonu üçüncü sırada tamamladı.

Tüm sporcuları, alanında uzman hekimler tarafından sağlık taramasından geçirdi. 

Türkiye Karate Federasyonu, Gaziantep’te düzenlenen organizasyonda önemli bir sosyal sorumluk projesini de hayata geçirdi.

Kan bağışı, tekerlekli sandalye ve kök hücre kampanyaları ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Türkiye Karate Federasyonu, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nün desteğiyle Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası için şehre gelen tüm sporcuları, alanında uzman hekimler tarafından sağlık taramasından geçirdi. 

Karate camiası güzel duygularla Gaziantep’ten ayrılıyor.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, şampiyonanın ardından yaptığı değerlendirmede, Türk karatesinin kalitesinin her geçen gün arttığını belirterek, “Hafta başından bu yana Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcu, antrenör ve ailelerle birlikte beş binin üzerinde katılımcı Gaziantep’te buluştu. Bizleri en iyi şekilde ağırlayan, organizasyonun kusursuz geçmesinde büyük özveri gösteren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Karate camiası güzel duygularla Gaziantep’ten ayrıldı” dedi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenlenen sağlık taraması kampanyasına da değinen Başkan Esat Delihasan, “Sadece spor yaptıran değil, sosyal sorumluluk projeleriyle de insanların hayatına dokunan, hayatın içinde olan bir federasyon olma hedefiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Daha önce kan bağışı, kök hücre, tekerlekli sandalye kampanyalarını gerçekleştiren ilk federasyon olmuştuk. İlklerin arasına Gaziantep’te düzenlediğimiz sağlık taraması kampanyasını da ekledik. Uzman hekimler üç gün boyunca detaylı taramalar yaptı. Camiamızın ilgisi ve alınan sonuçlar memnun edici. Bu tür projelerimizi sürekli hale getirmek istiyoruz. Bize destek veren Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve hekimlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.