SİYAHKUŞAK

“Karate; zeka, güç ve aynı zamanda da ahlak gerektirir”

“Karate; zeka, güç ve aynı zamanda da ahlak gerektirir”
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, sporu önemsediklerini belirterek, “Karate; zeka, güç ve aynı zamanda da ahlak gerektirir” ifadelerini kullandı.

41 ülkenin katıldığı 12. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası’nın açılış seremonisi renkli görüntülere sahne oldu. Açılışa katılan Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, karate sporu ile ilgili övgü dolu sözler kullandı.

Sağlık Bakanlığı olarak sporu önemsediklerini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, sağlıklı bireyin, sağlıklı kalma araçlarından birinin de spor ve hareket olduğunu aktararak şöyle konuştu:

“Sağlık Bakanlığı olarak ‘daha çok spor, daha çok hareket’ diyoruz. Bu anlamda, böyle uluslararası organizasyonların düzenlenmesi bizi mutlu ediyor. Karate; zeka, güç ve aynı zamanda da ahlak gerektirir. İnanıyorum ki, buradaki genç arkadaşlarımız, birbiriyleriyle tanışacaklar ve uzun süreli dostlukların altyapısını oluşturacaklar. Ayrıca sporun centilmenliğini birbirlerine gösterecekler. Bu tür faaliyetler, onların hayatına farklı zenginlikler kazandıracaktır. Bu tarih kentinde, ‘Dadaş’ kentinde, onlar da kalıcı izler bırakacaktır. Gittikleri yerlerde anlatabilecekleri anıları olacaktır.”

Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu Esat Delihasan Karşıladı

12. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası’nın açılış törenine katılan Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Yönetim Kurulu üyesi Cesur Kılıç, Erzurum Karate İl Temsilcisi Ahmet Çelebi ve yetkililer karşıladı.

Karşılamada, Başkan Esat Delihasan ve Cesur Kılıç ile kısa süreli sohbet eden Bakan Müezzinoğlu, son yıllarda Türk karatesinin yükselen başarı grafiğinden dolayı tebriklerini iletti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.