SİYAHKUŞAK

Taekwondo Milli Takımı’ndan Rusya’nın Nalchik Şehrinde 2 Altın!

Taekwondo Milli Takımı’ndan Rusya’nın Nalchik Şehrinde 2 Altın!
Rusya’nın Nalchik şehrinde Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından bu yıl ilk kez organize edilen ve yaklaşık 30 ülkeden 160 civarında sporcunun mücadele ettiği 1. Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye ilk gün Rukiye Yıldırım, iknci gün Berkay Akyol, ile altın madalyaya ulaştı. Şampiyonada Türkiye’yi 9 sporcu temsil ediyor.
1. GÜN

Rusya’nın Nalchik şehrinde Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından bu yıl ilk kez organize edilen ve yaklaşık 30 ülkeden 160 civarında sporcunun mücadele ettiği 1. Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nın ilk gününde erkekler 58 kilo ile bayanlar 49 kilo müsabakaları yapıldı.

Bayanlar 49 kiloda Türkiye’yi temsil eden Rukiye Yıldırım, altın madalyanın sahibi oldu. Rukiye Yıldırım, çeyrek finalde Macaristan’dan Claudia Lipscei’yi 9-6 ve yarı finalde İtalya’dan Erica Nicoli’yi 6-4 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde Sırbistan’dan Tijana Bogdanovic ile karşılaşan Rukiye Yıldırım, güçlü rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun sergileyerek müsabakadan 12-7 galip ayrıldı ve altın madalyayı boynuna geçirdi.

Erkekler 58 kiloda mücadele eden Görkem Sezer ise, çeyrek finale yükselme maçında Sırbistan’dan Milos Gladovic’e mağlup oldu.

2. GÜN

Rusya’nın Nalchik şehrinde devam eden 1. Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nın ikinci gününde erkekler 68 kilo ve bayanlar 57 kilo müsabakaları yapıldı. İlk gün Rukiye Yıldırım ile ilk altın madalyasını kazanan Türkiye, ikinci altın madalyasını Berkay Akyol ile elde etti.

Erkekler 68 kiloda tatamiye çıkan Berkay Akyol, ilk turda Belarus’tan Uladzislau Halizin’i 19-7, ikinci turda Kıbrıs Rum Kesimi’nden Ionnakis Plavakis’i 15-5 mağlup etti. Çeyrek finalde Moldova’dan Vladislav Arventii’yi 9-5 ile geçen Berkay Akyol, yarı finalde Polonyalı Karol Robak’ı normal süresi 12-12 biten müsabakada altın vuruşla yenerek finale yükseldi. Finalde Hırvatistan’dan Dünya Şampiyonu Filip Grgic ile karşılaşan genç sporcu rakibini 9-7 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Bayanlar 57 kiloda mücadele eden Dürdane Altunel ise, ilk maçında Çek Cumhuriyeti’nden Adriana Simankova’yı altın vuruş ile yendikten sonra çeyrek finalde ev sahibi Rusya’dan Julia Volkova’ya yenilerek şampiyonaya veda etti.

Kaynak: TTF
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.