SİYAHKUŞAK

17. Büyükler Balkan Karate Şampiyonası’nda 12 Madalya…

17. Büyükler Balkan Karate Şampiyonası’nda 12 Madalya…
17. Büyükler Balkan Karate Şampiyonası’nda 12 madalya kazanan Milli Takımı, ikinci oldu.

Sırbistan’ın Cacak kentindeki Borac Arena’da, 21-22 Şubat tarihlerinde düzenlenen şampiyonada 5 altın, 2 gümüş, 5 bronz madalya kazanan Türkiye, 10 ülke arasında takım halinde 2’ncilik elde etti.

Büyük Bayan Kumite 50 kiloda Serap Özçelik, 61 kiloda Merve Çoban, Büyük Bay Kumite 60 kiloda Aykut Kaya, 75 kiloda Serkan Yağcı ve Erkek Kata Takımımız şampiyonada altın madalya kazandı. Bayan Kata Takımımız ile Bayan Kumite Takımımız ise gümüş madalya elde etti. Şampiyonada ayrıca Büyük Bayan Kumite 55 kiloda Tuba Yakan, +68 kiloda Meltem Hocaoğlu, Büyük Erkek Katada Mehmet Yakan, Büyük Erkek Kumite +84 kiloda Enes Erkan ve Erkek Kumite Takımımız da şampiyonada bronz madalya aldı.

Şampiyonaya Balkan Karate Federasyonları Birliği’ne üye Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Karadağ, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan 271 sporcu mücadele ederken, Milli Takımı, 15 bayan ve 14 erkek sporcuyla yer aldı.

Ev sahibi Sırbistan, 6 altın, 7 gümüş ve 4 bronz madalyayla Balkan şampiyonluğunu yakalarken, Türkiye, 5 altın, 2 gümüş, 5 bronz madalyayla 2. sırada yer aldı. Şampiyonanın üçüncüsü Hırvatistan ise 3 altın, 2 gümüş, 4 bronz madalya kazandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.