SİYAHKUŞAK

8. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 22 Altın, 20 Gümüş ve 28 Bronz, Toplam 70 Madalya

8. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 22 Altın, 20 Gümüş ve 28 Bronz, Toplam 70 Madalya

8. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Turkish Open 2021), son gün yapılan müsabakalarla sona erdi. Türk sporcular, turnuva boyunca toplam 28 kategoride yapılan müsabakalar sonucunda 22 altın, 20 gümüş ve 28 bronz olmak üzere 70 madalya kazandı.

 

8. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası (Turkish Open 2021), ilk gün müsabakalarıyla başladı.

Turkish Open 2021’de ilk gün büyükler kategorisinde 6 sıklette müsabakalar yapıldı. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için olimpik puan veren turnuvada Türk sporcular, ilk günü 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ile tamamladı.

Ülkemizi Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda da temsil edecek olan Nafia Kuş, finalde Rusya’dan Polina Khan’ı mağlup ederek kadınlar 73 kiloda altın madalyaya uzandı. Erkekler 63 kiloda Hakan Reçber gümüş madalyanın sahibi olurken, kadınlar 73 kiloda Şeyma Nur Söğüt ile erkekler 87 kiloda Yunus Sarı ile Enbiya Taha Biçer bronz madalya kazanan isimler oldu.

Turnuvanın açılış seremonisi ise pandemi şartları altında sade bir şekilde gerçekleştirildi. Seremonide, taekwondoya büyük hizmetleri olan ve kısa bir süre önce hayatlarını kaybeden General Ahmed Fouly ve Milan Kwee için de bir anma gerçekleştirildi. Türkiye Taekwondo Federasyon Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, yaptığı kısa konuşmada tüm katılımcılara ve görevlilere başarılar diledi.

2. GÜN

Turkish Open 2021’de ikinci gün büyükler kategorisinde 5 sıklette müsabakalar yapıldı. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için olimpik puan veren turnuvada Türk sporcular, ikinci günü 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile tamamladı. Türkiye, iki gün sonunda 2 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalyaya ulaştı.

Turnuvanın ikinci gününde erkekler 54 kilo mücadelesi iki Türk sporcunun finaline sahne oldu. Görkem Polat, finalde Server Balaban’ı yenmeyi başardı. Bu sonuçla Görkem Polat altın, Server Balaban gümüş madalyanın sahibi oldu. Aynı kiloda Sercan Celil Yaşar da bronz madalya elde etti.

3. GÜN

Turkish Open 2021’de üçüncü gün büyükler kategorisinde 5 sıklette müsabakalar yapıldı ve bu kategoride müsabakalar sona erdi. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için olimpik puan veren turnuvada Türk sporcular, üçüncü günü 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ile tamamladı. Türkiye, böylelikle 16 sıklette yapılan büyükler kategorisi müsabakalarını 3’ü altın, 3’ü gümüş ve 7’si bronz olmak üzere 15 madalya ile tamamladı.

Turnuvanın üçüncü gününde kadınlar 46 kilo finalinde iki Türk sporcu karşı karşıya geldi. Emine Gögebakan müsabakayı kazanarak tatamiden altın madalya ile ayrılan taraf olurken Fatma Keleş gümüş madalyanın sahibi oldu. Kadınlar 46 kiloda Filiz Ögel, erkekler 74 kiloda Ferhat Muhammet Saroğlu ile 87 kiloda Hasan Can Lazoğlu bronz madalya kazandı.

Turnuvanın üçüncü gün müsabakalarını Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan ve TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan da yerinde takip ederek, dereceye giren sporcuları madalyalarını takdim etti.

4. GÜN

Turkish Open 2021’de dördüncü gün gençler kategorisinde 7 sıklette müsabakalar yapıldı.Türk sporcular, dördüncü günü 5 altın, 5 gümüş ve 13 bronz madalya ile tamamladı.

Erkekler 51 kiloda Abdullah Dönmez, 63 kiloda Kadir Santaş, 78 kiloda Buğra Murat Şafak, kızlar 63 kiloda Işıl Zafer ile +68 kiloda Sude Yaren Uzunçavdar altın madalya kazanan isimler oldu.

5. GÜN

8. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Turkish Open 2021), beşinci gününde gençler kategorisinde Türk sporcular 5’i altın 24 madalya kazandı.

Turkish Open 2021’de beşinci gün gençler kategorisinde 7 sıklette müsabakalar yapıldı. Türk sporcular, beşinci günü 5 altın, 6 gümüş ve 13 bronz madalya ile tamamladı.

Erkekler 48 kiloda Furkan Aydın, 73 kiloda Yiğithan Kılıç, +78 kiloda Ali Osman Üstün, kızlar 46 kiloda Selen Gündüz ile 49 kiloda Aleyna Şenyurt altın madalya kazanan isimler oldu.


6. GÜN

8. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Turkish Open 2021), altıncı gününde gençler kategorisinde Türk sporcular 6’sı altın 22 madalya kazandı.

Turkish Open 2021’de altıncı gün gençler kategorisinde 6 sıklette müsabakalar yapıldı. Bu müsabakalarla gençler kategorisi sona ererken Türk sporcular, 6 altın, 5 gümüş ve 11 bronz madalya kazandı.

Erkekler 45 kiloda Yasin Açıkgöz, 55 kiloda Semih Özer, 59 kiloda Ömer Faruk Dayıoğlu, kızlar 42 kiloda Canan Gündüz ile 44 kiloda Elif Sude Akgül ile 52 kiloda Özge Özbey altın madalya kazanan isimler oldu.

Tutar ve Ateş Anıldı

8. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda Ekim ayında kaybettiğimiz Federasyonumuz Asbaşkanı Zekeriya Tutar ve kısa bir süre önce hayatını kaybeden milli sporcumuz Selami Ateş için bir anma töreni gerçekleştirildi.

Turnuvada yarın yıldızlar kategorisinde müsabakalar yapılacak.

7. GÜN

8. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Turkish Open 2021), yedinci gününde yıldızlar kategorisinde Türk sporcular madalyaların büyük bir bölümünü topladı.

Turkish Open 2021’de yedinci gün yıldızlar kategorisinde 20 sıklette müsabakalar yapıldı. Müsabakaları Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı (TMOK) Prof. Dr. Uğur Erdener ile IOC Üyesi ve Dünya Taekwondo Federasyonu Asbaşkanı Aicha Garad Ali de takip etti.

Olimpik puanın olmadığı yıldızlar kategorisinde katılımcılarının büyük bir bölümü Türk sporculardan oluştu. Türk sporcular, 20 sıklette 19 altın, 19 gümüş ve 39 bronz madalya elde etti.

Erkekler 33 kiloda Berke Erbulut, 37 kiloda Arda Muzac, 41 kiloda Yusuf Badem, 45 kiloda Murat Semih Uzun, 49 kiloda Emirhan Özten, 53 kiloda Ahmet Kaan Fildişi, 57 kiloda Ahmet Tuncay, 61 kiloda Hulusu Cin, 65 kiloda Enes Turhan ile +65 kiloda Ekrem Işık altın madalya kazanan isimler oldu.

Kızlar 29 kiloda Yaren Acar, 33 kiloda Tuğba Yonak, 37 kiloda Hayrunnisa Gürbüz, 41 kiloda Rüveyda Nur Evin, 44 kiloda Ceyda Gencer, 47 kiloda Sevcan Ateş, 55 kiloda Mumune Nur Göz, 59 kiloda Ceren Çetinel ve +59 kiloda Zehranur Bingöl altın madalya kazandı.

Turnuvada son gününde poomsae kategorisinde müsabakalar yapılacak.

8. GÜN

Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen ve tüm kategorilerde 46 ülkeden 1590 sporcunun mücadele ettiği Turkish Open 2021’de son gün poomsae kategorisinde mücadeleler yapıldı. Türk sporcular, toplam 28 kategoride yapılan müsabakalar sonucunda 22 altın, 20 gümüş ve 28 bronz olmak üzere 70 madalya kazandı.

kaynak : TTF

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.