SİYAHKUŞAK

Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonası’na Gümüşle Başladık!

Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonası’na Gümüşle Başladık!

Avrupa Taekwondo Birliği (WTE) tarafından İsveç’in Helsingborg kentinde düzenlenen Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonası’nda 35 ülkeden 458 sporcu mücadele ediyor.  Türkiye, şampiyonanın ilk gününde 3 gümüş madalya kazandı.

Şampiyonanın ilk gününde erkekler 54 ve 58 ile kadınlar 46 ve 49 kilolarda müsabakalar yapılırken Türkiye adına 8 sporcu mücadele etti. Kadınlar 46 kiloda Fatma Keleş, 49 kiloda Havva Nur Çoban ve erkekler 58 kiloda Mahmut Küskü gümüş madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, 3 gümüş madalya kazanan milli takım kafilesini kutladı. Başkan Şahin, “İlk gün müsabakalarında 4 sıkletin 3’nde finale yükselmeyi başardık. Finale kazanan sporcularımız gümüşte kaldılar. Önümüzdeki günlerde madalya rengimizin altına döneceğine inanıyorum. Sporcularımızı ve elde edilen madalyalarda emeği geçenleri kutluyor, müsabakası olan sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Şampiyonanın ikinci gününde erkeklerde 63 ve 68, kadınlarda ise 53 ve 57 kilolarda müsabakalar yapılırken 8 Türk taekwondocu madalya mücadelesi verecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.