SİYAHKUŞAK

Bayram Şit, Kimdir?

Bayram Şit, Kimdir?

Yaşayan Efsane en eski Olimpiyat şampiyonu güreşcimiz Bayram Şit hayatını kaybetti. Yaklaşık 1 aydır Ankara Hastanesi ve Beytepe Murat Erdi Eker Devlet Hastanesinde yaşlılık nedeniyle tedavi gören 89 yaşındaki şampiyon güreşçi, bu sabaha karşı hayata veda etti.

Denizlili Efsane Guresci Bayram SitBayram Şit, 1930 Yılında Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Akşar köyünde dünyaya geldi. Köyünde yöresel güreşlerde ve düğün güreşlerinde karakucak güreşi yaparak spora başladı. Denizli’de ilk kez 17 yaşındayken minder güreşiyle tanıştı. 1949 yılından 1956 yılına kadar serbest güreşte milli takımın değişmez sporcularından oldu.

Bayram Şit, 1952 Helsinki Olimpiyatları’nda Hasan Gemici ile birlikte altın madalyalı iki şampiyonumuzdan biriydi. 89 yaşında vefat eden Şit, 1951 Akdeniz Oyunları Şampiyonu, 1954 Tokyo Dünya 2’ncilik elde etmişti. Güreşçiliği dönemindeki büyük başarılarını güreşi 1956 bıraktıktan sonrada devam ettirdi.

Olimpiyat şampiyonumuz Milli Takım Teknik Direktörlüğü başta olmak üzere bir çok takımda ve bir süre Fransa’da antrenörlük yaptı.

Türk güreşine adını altın harflerle yazdıran Bayram Şit yarın öğle namazının ardından Ankara Karşıyaka mezarlığında kılınacak öğle namazı sonrası Karşıyaka anıt mezarlığına defnedilecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.