SİYAHKUŞAK

Muhammed Ali, 74 Yaşında Hayatını Kaybetti

Muhammed Ali, 74 Yaşında Hayatını Kaybetti
Dünya boksunun efsane ismi Müslüman boksör Muhammed Ali, solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede, 74 yaşında hayatını kaybetti.

Uzun süredir Parkinson rahatsızlığı bulunan ve solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Muhammed Ali’nin tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybettiği açıklandı. Aile sözcüsü Bob Gunnell, efsanevi boksörün öldüğünü doğruladı.

Hayatı boyunca birçok önemli maça çıkan, spor yaşantısının yanı sıra Müslümanlara ve ABD’deki siyah hareketlere desteğiyle de bilinen Muhammed Ali, 2014 yılından bu yana sağlık sorunları nedeniyle zaman zaman hastanede tedavi görüyordu.

29 Ekim 1960’da profesyonelliğe adım atan Muhammed Ali, 18 yaşına girdiğinde Roma Olimpiyatları’nda altın madalyayı kazanarak tüm dikkatleri üzerine çekti.  Boks kariyerini sonlandırmasının ardından Parkinson hastalığına yakalanan ve asıl adı Cassius Marcellus Clay Jr. olan efsanevi boksör, 1964’te İslam dinini seçerek Muhammed Ali adını aldı.

Amerikalı boksör Muhammed Ali’nin kariyerini tescilleyen önemli bir gelişme 2012’de yaşandı. Dünya Boks Konseyi, Muhammed Ali’yi ‘boksun kralı’ olarak ilan etti. Meksika’da yapılan törende kral tahtına oturan efsane boksöre taç da takıldı. Törenin yapıldığı zaman70 yaşında olan Ali’nin tacının takılmasına Dünya Boks Konseyi Başkanı Jose Sulaiman ve Rus boksör Vitali Klitschko da hazır bulundu. Klitschko taçın takılmasında yardım ederek ünvana onur kattı.

Dünya boks tarihinin efsane ismi Dünya Eski Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Muhammed Ali solunum rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybederken dünyada büyük yankı buldu.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.