SİYAHKUŞAK

O gün Şerife Bacı, bugün Şerife Boz;

O gün Şerife Bacı, bugün Şerife Boz;

Şerife Bacı, kimdir;

Milletini kurtuluşa götüren yolda Anadolu kadınıdır Şerife Bacı; Memleketi Anadolu’nun şirin köşesi Kastamonu’dur. Kocası Birinci Cihan Harbi’nde şehadet şerbetini içmiş bir er, kendisi de bağımsızlık yolunda canını veren bir nefer… Anadolu işgal altında, her yer zâlim saldırısında…Yeni bir hükümet kurulur Ankara’da ve bu hükümetin ordusuna mühimmat lazımdır… Nereden gelecek bütün bunlar bu darlıkta… Anadolu bu düşünceler altındayken, İstiklâl Yolu açılır; Kastamonu – İnebolu’dan Ankara’ya. İstanbul’dan deniz yoluyla İnebolu’ya gelen cephaneler buradan kağnılar vasıtasıyla Ankara’ya ulaştırılır. Ancak, yol çetin, yol zorlu, hava çok soğuktur.

Gönüllüdür Anadolu kadını, gönüllüdür Şerife bacı… Görevleri kağnılarla İnebolu’ya gitmek, oradan aldıkları cephaneyi Kastamonu’daki kışlaya teslim etmektir. Şerife Bacı da bu gönüllü bacılardan bir tanesidir.

Elif bebeğiyle yola düşer diğer köylülerle birlikte İnebolu’ya gelir. Buradan mühimmatı alır ve kafile ile birlikte yolculuğa başlar. Yolculuk başta iyi başlamıştır ama çetin ve zorlu şartlarda Şerife Bacı Şehit olmuştur. Halkına, askerine, deletiene beğeğini sağ, cephaneyi hazır olarak bırakmıştır.

Diyorsun ki Korkma!
Korkmam Akif Korkmam; sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak…

Nur içinde yat Şerife Bacı, bu Vatan sizden bize emanet.
şerife-boz

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.