SİYAHKUŞAK

Poomse’nin Kitabını Yazdık!

Poomse’nin Kitabını Yazdık!
 Sırbistan’da yapılan Avrupa Taekwondo Poomse Şampiyonası’nda Türkiye, toplam 29 madalya kazanarak erkeklerde 1., bayanlarda 4. olurken, genel klasmanda takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu.

Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından organize edilen ve Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Taekwondo Poomse Şampiyonası’nda yaklaşık 30 ülkeden 440 civarında sporcu mücadele etti.

poomse-turkiye Şampiyonanın son gününde Türk sporcular, 3 altın, 6 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 14 madalya kazandı. Şampiyonanın ilk iki gününde 15 madalya kazanan Türkiye, bu sonuçların ardından Taekwondo Poomse Avrupa Şampiyonası’nı 10 altın, 11 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplamda 29 madalya ile zirvede tamamladı.

Türkiye, şampiyonada erkeklerde 1., bayanlarda 4. olurken, genel klasmanda takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu.

Şampiyonanın son gününde;

30 yaş üzeri erkek takım kategorisinde Kemal Yılmaz, Mustafa Yılmaz ve Güray Türk’ten oluşan takım, 18-30 yaş bayan takım kategorisinde Fatma Törehan, Elif Aybüke Yılmaz ve Sümeyye Ahi’den oluşan takım ile 12-17 yaş serbest stil karışık takım kategorisinde İlayda Aktay, Gülsena Karakuyulu, Mustafa Örnek, Enes Doğuhan Bilgin ve Canberk Karakaya’dan oluşan takım Avrupa Şampiyonu olarak altın madalya kazandılar.

51-60 yaş erkekler kategorsinde Teyfik Çelik, 65 yaş üstü erkekler kategorsinde Aşkın Kahveci, 61-65 yaş bayanlar kategorsinde Sevgican Yalçın, 30 yaş üstü bayan takım kategorsinde Safiye Yalçın Türk, Meryem Yavuz ve Serim Olgun Kahveci’den oluşan takım, 15-17 yaş bayan takım kategorsinde Büşra Özden, Elif Döşüçukur ve Buket Şahin’den oluşan takım ile yıldız erkek takım kategorsinde Yiğit Kemal Yılmaz, Berkay Emiral ve Cem Kortan Uyar’dan oluşan takım gümüş madalya elde ettiler.

51-60 yaş bayan kategorsinde Suna Dilber, 18-30 yaş erkek takım kategorsinde Seyyid Burhaneddin Fırat, Ali Kemal Ustabaş ve Habip Okçu’dan oluşan takım, 15-17 yaş erkek takım kategorisinde Muratcan Akkaya, Yasin Çeken ve Ahmet Çiftçi’den oluşan takım, yıldız bayan takım kategorisinde Sude Yener, Kayra Destan ve Buse Yavuz’dan oluşan takım ile 18 yaş üzeri serbest stil karışık takım kategorisinde Emirhan Muran, Fatma Törehan, Murat Sarıkuş, Ebru Taşkın ve Serdar Can’dan oluşan takım bronz madalya kazanarak şampiyonayı tamamladılar.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.