SİYAHKUŞAK

Şili’nin başkenti Santiago’da 2 Altın, 3 Gümüş Madalya Kazanarak Moral Buldu

Şili’nin başkenti Santiago’da 2 Altın, 3 Gümüş Madalya Kazanarak Moral Buldu

Şili’nin başkenti Santiago’daki Ulusal Spor Salonu’nda devam eden Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası’na 96 ülkeden 1557 sporcu katılırken açılış gününde Milli karatecilerimiz 2 altın, 3 gümüş madalya kazandı. 

Karatenin kalbi  Santiago’da atıyor! 96 ülkeden 1557 sporcunun mücadele ettiği organizasyonun
Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası, çarşamba günü Şili’nin başkenti Santiago’da start alırken ferdi kata dalında yapılan altı madalya mücadelesinin beşinde Milli katacılar final biletini almayı başardı. Açılış gününde Milli karatecilerimiz 2 altın, 3 gümüş madalya kazanarak moral buldu.

Ayşe Yılmaz, kariyerinin en büyük başarısına Şili’de imza attı…

Genç bayanlar ferdi kata dalında mücadele eden Ayşe Yılmaz, kariyerinin en büyük başarısına Şili’de imza atarken Türk karate tarihine de adını yazdırdı. Altın madalya mücadelesinde Endonezyalı Damayanti Marzella Sakar ile karşılaşan Milli katacı, 24.46 puan alan rakibinin 0.16 puan önünde yer alarak Dünya Şampiyonu oldu.

Ümitler kariyerinde Avrupa üçüncülüğü bulunan Ayşe Yılmaz, genç bayanlar ferdi kata dalında kazandığı şampiyonluk ile gençler ferdi kata dalında Türkiye’nin ilk altın madalyasına imza atan isim olarak tarihe geçti.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı ve Dünya Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Esat Delihasan, Ayşe Yılmaz’ın madalyasını takdim eden isim oldu.

Furkan Kaynar, 24.86 puan alarak Dünya Şampiyonu oldu…

Türkiye’nin açılış gününde kazandığı ikinci altın madalya, ümit erkekler ferdi kata dalında geldi. Mısırlı Mohamed Hussein ile karşılaşan Furkan Kaynar, 24.86 puan alan rakibi karşısında çizdiği gankaku ile jüriden 25.06 puan aldı ve Dünya Şampiyonu oldu.

Kariyerinin en büyük başarısına ulaşan Furkan Kaynar, 2017 Tenerife’de Dünya Şampiyonu olan Enes Özdemir’den sonra ümitler ferdi kata dalında bu başarıyı tekrarlayan ikinci katacı oldu.

Başkent Santiago’daki müsabakalarda final yapma başarısı gösteren sporcularımızdan Damla Su Türemen, Enes Özdemir ve Kutluhan Duran da Dünya ikincisi olarak organizasyonu noktaladı.

Ümit bayanlar ferdi kata dalında ülkemizi temsil eden Damla Su Türemen, finalde İtalyan Sonia Inzoli ile karşılaştı. Dünya Şampiyonası tarihinde bu kategoride finale kalan ilk bayan sporcu olan Türemen, 24.88 puan alan rakibinin 0.34 puan gerisinde kalarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Genç erkekler ferdi kata dalında tatamiye çıkan Enes Özdemir, ümitler Dünya Şampiyonu olarak geldiği Şili’de bu kez gümüş madalya sevinci yaşadı. İtalyan Alessio Ghinami ile karşılaşan Milli katacı, 25.12 puan alan rakibi karşısında hakemlerden 24.8 alarak ikincilikte kaldı.

21 yaş altı erkekler ferdi kata dalındaki temsilcimiz Kutluhan Duran da kariyerinin en önemli başarısına ulaştı. Birleşik Amerikalı Rey Chinen ile karşılaşan Milli sporcu, gojushiho-sho çizdiği finalde 24.44 puan aldı. Rakibine 0.16 puan ile kaybeden Kutluhan, gümüş madalya ile Dünya Şampiyonası’ndan ayrıldı.

Keyda Nur Çolak, ilk Dünya Şampiyonası deneyimini beşincilik ile noktaladı…

Gençler kariyerinde 2018 ve 2019’u Avrupa Şampiyonu olarak kapatan Keyda Nur Çolak, 21 yaş altı bayanlar ferdi kata dalında ilk Dünya Şampiyonası deneyimini beşincilik ile noktaladı. Milli sporcu, üçüncülük maçında Faslı Aya En-Nesyry’e kaybetti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.