SİYAHKUŞAK

Taekwondo, 2020, 2024 ve 2028 Olimpiyat Oyunları İçin Çalışıyor!

Taekwondo, 2020, 2024 ve 2028 Olimpiyat Oyunları İçin Çalışıyor!
2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda elde ettiği 1 altın ve 1 gümüş madalya ile en başarılı federasyon olan Taekwondo Federasyonu, gelecek yıllar için işini sıkı tutarak 2016 yılında ilk olarak gençler gelişim kampı gerçekleştirildi.

En çok lisanslı sporcuya sahip federasyonların başında gelen  Taekwondo Federasyonu, 2020, 2024 ve 2028 Olimpiyat Oyunları için yoğun bir tempo içinde çalışıyor. Katıldığı tüm olimpiyat oyunlarından madalya ile ayrılan Taekwondo Federasyonu, uzun vadeli programlarla başarısını arttırmayı hedefliyor.

Taekwondo Federasyonu, bu doğrultuda yıldızlar ve gençler kategorilerinde gelişim kampları gerçekleştirerek geleceğin şampiyonlarını ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

Taekwondo Gençler Gelişim Kampı’na Türkiye’nin 81 ilinden 315 yetenekli sporcu katıldı…

Bu doğrultuda 2016 yılında ilk olarak gençler gelişim kampı gerçekleştirildi. 14-28 Mart 2016 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen 2016 Taekwondo Gençler Gelişim Kampı’na Türkiye’nin 81 ilinden 315 yetenekli sporcu katıldı. 15-17 yaş kategorisindeki sporcular, iki hafta boyunca 22 milli takım antrenörü gözetiminde teorik ve pratik derslerle becerilerini arttırma imkanı buldu. Kampta, Taekwondo Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin’in talimatı doğrultusunda, büyükler kategorisinde sporcuların yaptığı antrenmanların birebir aynısı geleceğin şampiyon adaylarına yaptırıldı.

Şahin ve Düşmez, sporcularla yakından ilgilendi…

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, 2016 Taekwondo Gençler Gelişim Kampı’nı , Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kulu Üyesi Ali Düşmez ile birlikte ziyaret etti. Şahin ve Düşmez, sporcularla yakından ilgilenirken, gelişim kampıyla ilgili son bilgileri aldılar.

Başkan Şahin, sporculara yönelik yaptığı konuşmada, “Sizler buraya seçilerek gelmiş sporcularsınız. Hepinizden geleceğe yönelik büyük beklentilerimiz var. Bu beklentileri karşılamak için çok çalışmanız gerekli. Bizim zamanımızda olmayan imkanların kat kat fazlası Gençlik ve Spor Bakanlığımız sayesinde sizlerde var. Bu imkanları değerlendirmeniz lazım. Antrenörlerinizden en iyi teknikleri öğrenmeye gayret edin. Müsabakaya çıkarken ülkenizi temsil ettiğinizi unutmayın. Ruhunuzu müsabakaya yansıtın. Ecdadınızı düşünün. Bizler 700 yıllık bir geleneğin temsilcileriyiz. Bunları unutmayın. Federasyon olarak her zaman yanınızdayız. Aranızdan ‘Yeni Servetler, Nurlar’ çıkabilir. Buna inanının ve çok çalışın” ifadelerini kullandı.

Düşmez, Sizler, bu ülkenin gelecekteki madalya umutlarısınız…

TASSK Genel Başkanı Ali Düşmez, Taekwondo Federasyonu’nun her zaman Türkiye’nin madalya deposu olduğunu hatırlattı. Genç sporculara yönelik olarak yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Düşmez, “Sizler, bu ülkenin gelecekteki madalya umutlarısınız. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, sizler için en iyi imkanları seferber etmiş durumda. Taekwondonun bu sporcu ordusuyla başarılarını arttırarak devam ettireceğine inancım tam” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.