SİYAHKUŞAK

Tatamilerin Sultanı!

Tatamilerin Sultanı!
Başarısı asla tesadüf değil! Tatamiye çıktığı zaman ayyıldızlı formanın hakkını emeğini ortaya koyarak veriyor. O “Tatamilerin Sultanı” Serap Özçelik…

Türk Karatesi’nin son yıllarda parlayan ‘Altın Kızı’ Serap Özçelik, Azerbaycan’da  1. Avrupa Oyunları’nda muhteşem bir performansa imza atarak gururumuz oldu.

Çıktığı kürsülere Dünya ve Avrupa Şampiyonu olarak adını yazan tatamilerin sultanı, Crystall Hall’deki ferdi kumite 50 kilo elemelerinde A Grubu’nda mücadele etti.
İlk maçında Hırvat Monika Berulec’i 3-0, ikinci maçında da Azeri Nurana Aliyeva’yı 6-0’la geçen sporcumuz, üçüncü maçında 2014 Avrupa Şampiyonası finalinde de yendiği Avusturyalı Bettina Plank ile karşılaşarak mücadeleyi 3-0 kazandı.
A Grubu’nda ilk sırayı alarak yarı finale yükselen 27 yaşındaki sporcumuz, Ukraynalı Kateryna Kryva’yı da 0-0 biten mücadelede hakem kararıyla geçerek adını finale yazdırmayı başardı.

Final mücadelesinde Bettina Plank ile karşılaşan Milli sporcumuz, grup mücadelesinde yendiği rakibine puan vermeden 1-0 kazandı.  Avrupa Oyunları’nda bir kez daha zirveye çıkarak Altın kız Altın madalyaya uzandı.

Tatamilerin Sultanı büyük bir performansa imza atarak rakiplerine puan vermeden Avrupa Oyunları Şampiyonu olan Serap Özçelik, oyunlardaki Türkiye’ye altın madalya kazandıran “İlk Türk sporcu” oldu. Türk sporunun lokomtif branşlarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen hem karatenin, hemde kendi adını altın harflerle oyunlar tarihine yazdırdı. Başarısını yaşadığı şampiyonluklar ile tescilleyen Tatamilerin Sultanı halkımıza haklı bir gurur yaşattı.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.