SİYAHKUŞAK

Uğur Kobaş: “Karatenin Olimpiyatlara Alınmasının Ardından En Büyük Hayalim Tokyo’da Görev Yapmaktı.”

Uğur Kobaş: “Karatenin Olimpiyatlara Alınmasının Ardından En Büyük Hayalim Tokyo’da Görev Yapmaktı.”

 

Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılacak 2020 Olimpiyat Oyunları için geri sayım sürerken uluslararası karate hakemi Uğur Kobaş Tokyo Olimpiyatları’nda görev yapacak. Kobaş, “Karatenin olimpiyatlara alınmasının ardıından en büyük hayalim Tokyo’da görev yapmaktı.” dedi.
*
Dünya, Avrupa ve Türkiye Merkez Hakem Kurulu üyesi Kobaş, Dünya Karate Federasyonu (WKF) Olimpiyat Oyunları’nın pandemi nedeniyle ertelenmesinden sonra hakem listesini de geri çekmişti. Yeni listede yer alan uluslararası hakemimiz dört yılda bir düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nın dünya sporunun zirvesi olduğunu belirterek, “Karatenin olimpiyatlara alınmasınn ardından en büyük hayalim Tokyo’da görev yapmaktı. İkinci kez hakem listesine girince buruk bir mutluluk yaşadım. Çünkü bu hayali birlikte yaşadığımız başkanımız Esat Delihasan artık aramızda değil. Türk hakemleri olarak onun yaptığı fedakarlıklara minnettar olduğumuzu bir kez daha tekrarlamak istiyorum” dedi.
*
Tokyo Olimpiyatları’na kadar olan süreci en iyi şekilde değerlendirerek Japonya’ya gitmek istediğini vurgulayan Uğur Kobaş bu süreçte en büyük korkusunun Covid-19’a yakalanmak olduğunu söyledi. Kobaş, bu nedenle başta Tokyo’ya gidecek sporcu, antrenör, hakemler ve federasyon yetkililerinin aşılamasının büyük önem taşıdığını söyledi.
*
2020 Tokyo Olimpiyatları’nda karate müsabakaları 5-7 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.