YAKUP MELETLİ’NİN HAYAT HİKAYESİ

1957 yılında Giresun’da dünyaya gelen Yakup Meletli, ilk öğrenimini tamamladıktan sonra küçük yaşta çalışma hayatına atıldı ve unlu mamuller sektöründe çalışmaya başladı. 1972 yılında İstanbul’un Gültepe semtine taşınarak burada çalışma hayatını sürdürdü.
Karate-Do mücadele sanatına olan yolculuğu, Sensei Hüseyin Bahar yönetimindeki Gültepe Akıncılar Karate-Do Dojo’sunda başladı. Sensei Hüseyin Bahar’ın devlet memuru olarak tayininin İstanbul dışına çıkmasıyla, Meletli Karate çalışmalarına aynı Dojo’da kıdemli öğrenciler Sensei Remzi Onuk ve Sensei Şaban Turan eşliğinde devam etti. Daha sonrasında ise Çağlayan semtinde, merhum Sensei Kazım Aktan yönetimindeki Mehmetçikler Karate-Do İhtisas Kulübü’nde uzun yıllar Karate-Do çalışmalarını sürdürdü.
Yakup Meletli, 3. Jandarma Er Eğitim Alayı’nda, Tunceli Hozat’ta 20 ay süren askerlik görevini başarıyla tamamladı. Askerliğin ardından, bir yakınının isteği üzerine Almanya’nın Heidelberg şehrine yerleşti. Burada bir ekmek fırınında çalışırken aynı zamanda Karate-Do sporuna üye olduğu bir Dojo’da devam etti. Bu süreçte, gerek Alman Sensei’lerden gerekse seminer ve kurs için gelen Japon ve yabancı Sensei’lerden edindiği bilgi birikimiyle kendini geliştirdi.
1983 yılında kesin dönüş kararı alarak memleketi Giresun’a, ailesinin yanına dönen Yakup Meletli, aynı yıl Düzce’nin Kaynaşlı ilçesine yerleşti. O dönem, Kaynaşlı yaklaşık 5.000 kişilik küçük bir yerleşim merkeziydi. Meletli, burada ilk Dojo’sunu açarak Karate-Do faaliyetlerini başlattı. Gündüzleri Bolu Dağı Varan Turizm Tesisleri’nde unlu mamuller üretiminde çalışırken, geceleri Kaynaşlı ve Bolu’da Karate-Do dersleri verdi. 1984 yılında, Bolu ve çevresinde Karate-Do hizmetlerini başlatan kişi olarak tanındı. Ayrıca, Düzce, Akçakoca, Kaynaşlı ve Gümüşova ilçelerinde Karate-Do faaliyetlerini organize etti.
17 Ağustos 1999 yılında yaşanan Gölcük deprem’inin ardından 12 Kasım 1999 Düzce depreminde, Yakup Meletli’nin hayatında derin izler bıraktı. Bu trajik olaylarda büyük oğlu İdris Meletli’yi, bazı öğrencilerini ve yakınlarını kaybetti. Ayrıca spor salonu da yıkıldı. Yaşadığı acılar ve travmalar, onu bir süre Karate-Do çalışmalarına ara vermek zorunda bıraktı.
Ancak tüm zorluklara rağmen Meletli, hayata tutunmayı başardı. Yakup Meletli, evli, üç çocuk babası ve beş torun dedesidir. Mütevazı yaşantısını Düzce’de ailesiyle birlikte sürdürmekte ve emeklilik hayatını gönüllü olarak Karate-Do camiasına hizmet ederek geçirmektedir.
Kendisine sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz.