SİYAHKUŞAK

Rukiye Yıldırım’a Olimpiyat Puanı

Rukiye Yıldırım’a Olimpiyat Puanı
Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen ve Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirilen Grand Prix 1. Seri Müsabakaları’nın ikinci gününde 2 Türk sporcu tatamiye çıktı.

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Dinamo Arena Spor Kompleksi’nde düzenlenen organizasyonda kadınlar 49 kiloda mücadele eden Rukiye Yıldırım, yarı finalde Çinli rakibi Zhaoyi Li ile karşılaştı. Müsabakayı 6-5 kaybeden Yıldırım, bronz madalyada kaldı.

Bayanlar 49 kiloda tatamiye çıkan Rukiye Yıldırım, ilk turda Azerbaycan’da düzenlenen Avrupa Oyunları’nın altın madalyalı ismi İngiltere’den Charlie Maddock’u 12-7, ikinci turda Avrupa Şampiyonluğu bulunan Yunanistan’dan Ioanna Koutsou’yu 13-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Rukiye Yıldırım, çeyrek finalde ise bir başka Avrupa Şampiyonu Ukrayna’dan Iryna Romoldanova’yı 9-7 ile geçerek adını yarı finale yazdırdı. Milli sporcumuz yarı finalde, Çinli Zhaoyi Li ile karşılaştı. Rukiye Yıldırım, normal süresi 5-5 biten müsabakada rakibine altın vuruşla yenilerek final şansını kaybetti. Bu sonuçların ardından Rukiye Yıldırım, bronz madalya kazandı ve Dünya sıralamasında önemli puanları hanesine yazdırdı.

Günün diğer karşılaşmalarında erkekler 80 kiloda Yunus Sarı ise elemelerde mağlup oldu.

Grand prix 1. seri müsabakalarında Servet Tazegül, Hatice Kübra Yangın ve Dürdane Altunel tatamiye çıkacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.