SİYAHKUŞAK

13. Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası’nda 4 Kupa!

13. Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası’nda 4 Kupa!
Fransa’nın ev sahipliğinde 6-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 13. Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası’nda Türk kulüpler bir şampiyonluk, üç ikincilik kupası kazandı.

Başkent Paris’te  gerçekleşen Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası’nda 23 ülkeden 142 kulüp mücadele verirken, 252 bayan, 373 erkek sporcu tatamiye çıktı. Şampiyonada ülkemizi 15 kulüp temsil etti.

Pierre de Coubertin Spor Salonu’nda gerçekleşen şampiyona ümit, genç ve büyükler kategorilerinde yapıldı. İki gün süren heyecanda toplam sekiz dalda kupalar sahiplerini buldu.

Ümit-genç takım kata dalında ülkemizi temsil eden Ankara Örnek Nesil Spor Kulübü, finalde İtalyan temsilcisi Lazio’yu 3-2 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. Geçtiğimiz yıl bu şampiyonada Avrupa üçüncüsü olan Ankara ekibi, Türkiye şampiyonluğunun ardından müzelerine önemli bir başarı daha ekledi.

Ümit-genç bayan takım kumite dalında 2014 yılında Avrupa üçüncülüğü elde eden Gebze Karate-Do Spor Kulübü, Hırvat ekibi Dalmacija Spor Kulübü’ne 2-1 kaybetmesine karşın Avrupa ikinciliği ile ülkeye döndü. Ümit-genç erkek takım kumite dalında final yapma başarısı gösteren temsilcilerimizden Sakarya Pamukova Spor Kulübü, ev sahibi Fransa temsilcisi karşısında iyi mücadele etmesine karşın 3-2 yenilerek ikincilik kürsüsüne çıktı.

Büyük erkekler takım kumite dalındaki temsilcilerimizden Antalya Kamikaze Spor Kulübü de Paris’te Fransız ekibini 3-1 yenerek Avrupa ikincisi oldu.

Bu sonuçlarla genel klasmanda Fransa birinci, İspanya ikinci Türkiye ise üçüncü sırada yerini aldı.

Türkiye, 2011 ve 2014 yıllarında ev sahipliği yaptığı Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası’na, 2016 yılında da ev sahipliği yapacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.